Μπάσκετ: ΗΠΑ και Γαλλία στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάσκετ: ΗΠΑ και Γαλλία στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων
Η Γαλλία νίκησε τη Σλοβενία στο δεύτερο ημιτελικό του τουρνουά, σε ένα ματς που κρίθηκε στο πόντο και καθορίστηκε στην τελευταία του φάση.

Οι ΗΠΑ που μετρούν τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών (2008, 2012, 2016) θα αντιμετωπίσουν στο τελικό τη Γαλλία τα ξημερώματα του Σαββάτου (7/8) και συγκεκριμένα στις 5:30.

Οι Γάλλοι προκρίθηκαν στον τελικό έναντι της Σλοβενίας, μετά από συγκλονιστική «μάχη» που κρίθηκε στο κόψιμο του Νικολά Μπατούμ στον Κλέμεν Πρέπελιτς, με τους «τρικολόρ» να νικούν 90-89, στον ημιτελικό με την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2017 Σλοβενία.

Οι Γάλλοι είχαν συμβιβαστεί με την 6η θέση, τόσο στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, όσο και σε αυτούς του Λονδίνου, ενώ μετρούν δύο Ολυμπιακά μετάλλια, αμφότερα ασημένια το 1948 και το 2000, σε 10 παρουσίες στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο μπάσκετ ανδρών, η Σλοβενία θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην Αυστραλία, στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (7/8). Οι Αυστραλοί διεκδικούν το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο σε 15 συμμετοχές στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών

Τα αποτελέσματα της ημιτελικής φάσης του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών, στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έχουν ως εξής:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΗΠΑ-Αυστραλία 97-78

Γαλλία-Σλοβενία 90-89

Το πρόγραμμα του τελικού και του «μικρού» τελικού στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των Ανδρών στο Τόκιο:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ

Σάββατο, 7 Αυγούστου

ΤΕΛΙΚΟΣ

05:30 π.μ. Γαλλία-ΗΠΑ

«Μικρός» Τελικός

14:00 Σλοβενία-Αυστραλία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider