Το Instagram μπλόκαρε την πιο γρήγορη γυναίκα του κόσμου για την ανάρτηση της κούρσας της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Instagram μπλόκαρε την πιο γρήγορη γυναίκα του κόσμου για την ανάρτηση της κούρσας της
Η Ελέιν Τόμσον Χέρα δεν μπόρεσε να ποστάρει τις κούρσες που τις έδωσαν τα χρυσά μετάλλια στα 100 και 200μ. Η ΔΟΕ έχει εξασφαλίσει 4 δισ. δολάρια για την τηλεοπτική κάλυψη των διοργανώσεων της.

Θύμα των κανονισμών για τα δικαιώματα μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έπεσε η πιο γρήγορη γυναίκα του κόσμου και νικήτρια των 100 και 200μ, Ελέιν Τόμσον Χέρα, καθώς δεν μπόρεσε να ποστάρει στο λογαριασμό της στο Instagram πλάνα από τις κούρσες που της έδωσαν τα 2 χρυσά μετάλλια στα παραπάνω αγωνίσματα.

Με ανάρτηση της στο λογαριασμό της, που μετρά πάνω από 31.000 followers, η Τζαμαϊκανή σπρίντερ ανέφερε «μπλοκαρίστηκα από το Instagram γιατί ανήρτησα τις κούρσες των Ολυμπιακών ενώ δεν είχα τα δικαιώματα. Τα λέμε σε 2 μέρες» σημείωσε, αναφερόμενη στον αγώνα της σκυτάλης 4x100 στον οποίο θα συμμετάσχει με την εθνική της ομάδα.

Από την πλευρά της, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανέφερε πως η αφαίρεση περιεχομένου που δεν έχει τη σχετική άδεια στα social media είναι μια αυτόματη διαδικασία.

«Μόνο επίσημοι αναμεταδότες των Αγώνων μπορούν να προβάλλουν στιγμιότυπα από τους Αγώνες και αυτό ισχύει και αυτό ισχύει και στα social media. Οι αθλητές μπορούν να μοιράζονται τα στιγμιότυπα των αναμεταδοτών στους λογαριασμούς τους αλλά δεν μπορούν από μόνοι τους να ποστάρουν υλικό των Αγώνων» ανέφερε στέλεχος της ΔΟΕ μιλώντας στο Reuters.

Σημειώνεται πως η ΔΟΕ έχει εξασφαλίσει 4 δισ. δολάρια για την τηλεοπτική κάλυψη των διοργανώσεων της από το 2018 έως και σήμερα (Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας το 2018, Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο φέτος).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider