Κοινωνικός Τουρισμός: Την ερχόμενη εβδομάδα τα voucher των διακοπών - Δείτε αν είστε δικαιούχος

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοινωνικός Τουρισμός: Την ερχόμενη εβδομάδα τα voucher των διακοπών - Δείτε αν είστε δικαιούχος
Η συμμετοχή για τους δικαιούχους κυμαίνεται από 1 έως 11,5 ευρώ την ημέρα με πρωινό.

Την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή μεταξύ 27 και 31 Ιουλίου, αναμένεται να αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες των δικαιούχων του φετινού προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

Από 1η Αυγούστου θα μπορούν οι ωφελούμενοι να λάβουν τις δύο επιταγές (μια για την διαμονή τους και μία για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια) που θα τους εξασφαλίσουν επιδοτούμενες διακοπές σε συμβεβλημένα καταλύματα όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι οι προσωρινοί πίνακες που έχουν αναρτηθεί από τον Οργανισμό αφορούν 300.000 vouchers, ενώ από το πρόγραμμα λείπουν 70.000 δικαιούχοι που προστέθηκαν την...τελευταία στιγμή, όταν αυξήθηκε ο προυπολογισμός του ως συνέπεια της υψηλής ζήτησης για επιδοτούμενες διακοπές.

Οι επιπλέον 70.000 δικαιούχοι θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα, μαζί με τους οριστικούς πίνακες.

Υπενθυμίζεται πως η ανώτατη συμμετοχή για τους δικαιούχους κυμαίνεται από 1 έως 11,5 ευρώ την ημέρα με πρωινό, ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος (από ένα έως πέντε αστέρια). Για τους δικαιούχους του περσινού προγράμματος, η ιδιωτική συμμετοχή κυμαίνεται από 1,5 έως 12 ευρώ.

Η διαμονή σε 5άστερο ξενοδοχείο, δηλαδή, θα κοστίσει στον ωφελούμενο 11,5 ευρώ την ημέρα με πρωινό, ενώ έκπτωση θα υπάρχει και στα ακτοπλοϊκά εισητήρια για όσους επιλέξουν νησιωτικούς προορισμούς. Η έκπτωση θα είναι 33% για τους ενήλικες, 50% για τα παιδιά άνω των 5 ετών, ενώ δωρεάν θα είναι για μικρότερα παιδιά και ΑΜΕΑ.

Για διακοπές τετραμελούς οικογένειας σε νησί για μία εβδομάδα (με δύο παιδιά 5 και 10 ετών), με 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 Αστέρων με πρωινό, η ιδιωτική συμμετοχή ανέρχεται σε 96 ευρώ (2 δίκλινα Χ 8 ευρώ ημερησίως Χ 6 βράδια), ενώ η επιδότηση του ΟΑΕΔ σε 600 ευρώ (2 δίκλινα Χ 50 ευρώ ημερησίως Χ 6 βράδια).

Τα voucher κοινωνικού τουρισμού

Η Επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά, ο οποίος αποτυπώνεται τόσο στο Οριστικό Μητρώο όσο και στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού.

Οι δικαιούχοι έχοντας αυτόν τον αριθμό και μόνο, μπορούν να επικοινωνούν με το τουριστικό κατάλυμα που επιθυμούν από το Μητρώο Παρόχων για κρατήσεις δωματίων. Οι πάροχοι με τη σειρά τους ελέγχουν την ύπαρξη Επιταγής και την ενεργοποιούν μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Κάθε Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία:

α. για τη διαμονή σε τουριστικό κατάλυμα και

β. για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση σε και από αυτό (μετάβαση – επιστροφή)

και ανταλλάσσεται από τους δικαιούχους και τους ωφελούμενους του προγράμματος με σκοπό την παροχή υπηρεσιών διαμονής, στην πρώτη περίπτωση, από τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, και υπηρεσιών ακτοπλοϊκής μετακίνησης, στη δεύτερη, από τους παρόχους ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, των Μητρώων Παρόχων του Οργανισμού.

Με βάση την υπηρεσία για την οποία ανταλλάσσεται σύμφωνα με τα παραπάνω, η ίδια Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού διακρίνεται σε δύο επιμέρους Επιταγές, στην «Επιταγή Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα» και στην «Επιταγή Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης».

Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» ισχύει αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα από την έναρξη και μέχρι τη λήξη αυτού.

Μετά την 31.07.2021 (ημερομηνία λήξης του προγράμματος) η Επιταγή δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί. Συνεπώς, οι επιλεγέντες δικαιούχοι οφείλουν να μεριμνήσουν εγκαίρως για την ενεργοποίηση των Επιταγών τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι:

α. η διάρκεια διαμονής τους στο τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να εξαντλείται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του προγράμματος. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιδοτηθούν μόνο για τις διανυκτερεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και την 31.07.2021.

β. η ακτοπλοϊκή μετάβαση και επιστροφή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την 31.07.2021.

insider

Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι

  • οι ωφελούμενοι είναι παιδιά ηλικίας άνω των 18 ετών,
  • οι ωφελούμενοι είναι σύζυγοι των δικαιούχων,
  • οι ωφελούμενοι είναι παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών που συνοδεύονται από τον άλλο γονέα/σύζυγο (ωφελούμενο ή μη),
  • η σύμβαση υπογράφεται από τους δικαιούχους ή από τα ωφελούμενα τέκνα άνω των 18 ετών ή τον άλλο γονέα/σύζυγο που συνοδεύει τα ανήλικα ωφελούμενα τέκνα (ωφελούμενο ή μη) με νόμιμη εξουσιοδότηση των δικαιούχων. Δεν μπορεί να γίνει ενεργοποίηση της επιταγής για συνοδούς χωρίς το άτομο με αναπηρία που συνοδεύουν, ούτε για παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών χωρίς τους/τις δικαιούχους ή τον άλλο γονέα/σύζυγο (ωφελούμενο ή μη).

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider