Χωρίς αποτέλεσμα η συζήτηση για τα προνοιακά επιδόματα

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χωρίς αποτέλεσμα η συζήτηση για τα προνοιακά επιδόματα

Στα τεχνικά κλιμάκια παραπέμπεται η «καυτή πατάτα» της αναμόρφωσης των προνοιακών επιδομάτων, καθώς η συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και των εκπροσώπων των Θεσμών ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Η πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών (παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου) έγινε σε θετικό κλίμα, αν και άφησε «ανοικτά» όλα τα ενδεχόμενα καθώς οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου το υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση των οικογενειακών επιδομάτων, καθώς και στην εκπόνηση ενός πιλοτικού προγράμματος για τη μεταρρύθμιση των επιδομάτων αναπηρίας.

Επιδίωξη των Θεσμών είναι να αυξηθεί η ισότητα μεταξύ των παιδιών που υποστηρίζονται, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2018, με μειώσεις στα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα και με αντίστοιχη ενίσχυση των οικογενειών με 1 και 2 παιδιά!

Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στα μεταφορικά επιδόματα, η μεταρρύθμιση των οποίων πρέπει να τεθεί σε ισχύ το 2018 μετά την εφαρμογή της ηλεκτρονικής μεταρρύθμισης των εισιτηρίων από τις εταιρείες μεταφορών.

Τέλος στην προκρούστεια κλίνη θα μπει και το στεγαστικό επίδομα (επιδότηση ενοικίου) αλλά και το εκπαιδευτικό επίδομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Στην τελική ευθεία για τη ΔΕΘ – H κρίσιμη εξίσωση για τα μέτρα και τις παροχές των 1,5 δισ. ευρώ

Ρεύμα: Από φθινόπωρο η «χρέωση με την ώρα» – Ενεργοποιούνται τα δυναμικά τιμολόγια

Πυρκαγιές: Μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ευρώπης το 2025 – Οι απώλειες στην Ελλάδα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider