«Δυστυχώς η αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία έχει αυξηθεί και ο κύριος λόγος πίσω από αυτό είναι ο εμπορικός πόλεμος».
Οι δασμοί που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ υποδαυλίζουν την αβεβαιότητα και αυξάνουν τον κίνδυνο ύφεσης στην Ευρωζώνη κατά το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μάρτιν Κάζακς.
«Η ύφεση δεν είναι αυτή τη στιγμή το βασικό σενάριο αλλά με τόσο μεγάλες δυνητικές μεταβολές στη γεωπολιτική ισορροπία και το παγκόσμιο εμπόριο, η πιθανότητά της είναι υψηλή», τόνισε.
Επιπλέον, πρόσθεσε πως «δυστυχώς η αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία έχει αυξηθεί και ο κύριος λόγος πίσω από αυτό είναι ο εμπορικός πόλεμος. Αυτό εμποδίζει το εμπόριο, την κατανάλωση και τις επενδύσεις, επιβραδύνοντας την οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως».