Μπόστιτς (Fed): Μία ακόμη μείωση επιτοκίων στο τέταρτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπόστιτς (Fed): Μία ακόμη μείωση επιτοκίων στο τέταρτο τρίμηνο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Επιμένει στην πρόβλεψη του για μία ακόμη μείωση επιτοκίων κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2024, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα Ραφαέλ Μπόστιτς.

Επιμένει στην πρόβλεψη του για μία ακόμη μείωση επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της μονάδας στο τελευταίο τρίμηνο του 2024, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς.

«Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, συνεχίζω να πιστεύω ότι οι συνθήκες πιθανότατα θα απαιτήσουν νέα μείωση στα επιτόκια κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους», εξήγησε.

Ωστόσο δήλωσε ότι δεν έχει «κλειδώσει» σε κάποια συγκεκριμένη πορεία νομισματικής πολιτικής.

«Υπάρχουν εύλογα σενάρια που θα υποστήριζαν όλες τις επιλογές: περισσότερες περικοπές, καμία περικοπή ή ακόμη και αύξηση», αναφέρει ο Μπόστιτς και προσθέτει ότι θα αφήσει τα δεδομένα και «τρέχουσες συνθήκες» να τον καθοδηγήσουν.

Αναφερόμενος στον πληθωρισμό, ο Μπόστιτς δήλωσε ότι τα πιο πρόσφατα στοιχεία αντιτίθενται στο επιχείρημα ότι η πρόοδος έχει σταματήσει.

«Εάν οι συνθήκες εξελιχθούν όπως αναμένω - ομαλή επιβράδυνση στην αγορά εργασίας και στην οικονομική δραστηριότητα - τότε ο πληθωρισμός θα πρέπει να πέσει στο 2% το 2025 ή λίγο αργότερα», τόνισε.

Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ιδιωτικό χρέος: Πρεμιέρα στις 20 Μαΐου για το Μητρώο Παρακολούθησης οφειλών

Σε δημογραφικό «κατήφορο» η Ελλάδα: Μόλις ένα στα 4 νοικοκυριά έχουν παιδιά - Ποιες χώρες απολαμβάνουν baby boom

Ποιος είναι ο αμερικανικός όμιλος που «βάζει πόδι» στην ελληνική αγορά πολυετούς κατοικίας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider