Φραγκογιάννης: Στα σκαριά νέος φορέας για τις start ups

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φραγκογιάννης: Στα σκαριά νέος φορέας για τις start ups
Στόχος είναι ο νέος φορέας να πάρει σάρκα και οστά εντός των επόμενων τριών μηνών. Σε τι θα αφορά. 

Τη δημιουργία ενός νέου φορέα δικτύωσης και εξωστρέφειας ανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), ο κ. Φραγκογιάννης εξήγησε ότι ο νέος φορέας θα είναι θυγατρική του Enterprise Greece, ενώ εκτιμάται ότι θα αρχίσει να αποκτά σάρκα και οστά εντός των επόμενων τριών μηνών.

Οι στόχοι του νέου φορέα

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκογιάννη, ο οργανισμός θα αποτελέσει το ελληνικό παγκόσμιο δίκτυο σύνδεσης της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας με τα παγκόσμια κέντρα οικονομίας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, με σκοπό τον εντοπισμό ευκαιριών και τη δημιουργία σταθερών μακροχρόνιων σχέσεων.

Στόχος του θα είναι να προωθήσει την Ελλάδα ως αναδυόμενο κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας προσελκύοντας τη διεθνή προσοχή και αναγνώριση και τοποθετώντας τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας, προκειμένου να ενισχυθεί έτι περαιτέρω η εικόνα της.

Ο νέος φορέας θα έχει επίσης τη δυνατότητα διασύνδεσης των μελών του με παγκόσμια επενδυτικά κεφάλαια, προσφέροντας πρόσβαση σε χρηματοδότηση, με απώτερο στόχο τη διατήρηση της εταιρικής έδρας στην Ελλάδα και την ενίσχυση της ανάπτυξης της χώρας.

Ζητούμενο η ενίσχυση των εξαγωγών

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκογιάννη, στην παρούσα φάση, το στοίχημα για την ελληνική οικονομία είναι το εξής: Παρά τη σκιά της διεθνούς αβεβαιότητας, οι ελληνικές εξαγωγές, που παρουσιάζουν μια μειούμενη τάση, να πάρουν και πάλι την ανιούσα.

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία που παρουσίασε στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κ. Φραγκογιάννης, το 2023 οι ελληνικές εξαγωγές μειώθηκαν συνολικά κατά 4,71 δισ. ευρώ -ήτοι κατά 8,5% - και διαμορφώθηκαν σε 50,41 δισ. ευρώ από 55,12 δισ. ευρώ. Ωστόσο, όπως εξήγησε στη συνέχεια, μειώθηκε κατά 20% το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο και βελτιώθηκαν σημαντικά οι ελληνικές εξαγωγικές επιδόσεις σε παραδοσιακά ισχυρούς κλάδους, όπως τρόφιμα, λίπη-έλαια, ποτά-καπνός και μηχανήματα, συγκριτικά µε τις αντίστοιχες επιδόσεις της τελευταίας διετίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Έρχονται τρία νομοσχέδια για κίνητρα συγχωνεύσεων, κεφαλαιαγορά και Υπερταμείο

Σκρέκας: Πώς θα στηριχθούν βιομηχανία και μεταποίηση - Οι βασικοί άξονες

Παπαθανάσης: Επιχειρησιακή συμφωνία με Attica Bank για δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης

gazzetta
gazzetta reader insider insider