Λεμέρ: Η Γαλλία προτείνει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού αποταμιευτικού προϊόντος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λεμέρ: Η Γαλλία προτείνει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού αποταμιευτικού προϊόντος
Ας λανσάρουμε από το 2024 ένα ευρωπαϊκό αποταμιευτικό προϊόν, του οποίου θα καθορίσουμε τα χαρακτηριστικά και την απόδοση, αναφέρει ο Γάλλος ΥΠΕΞ.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπρουνό Λεμέρ πρότεινε σήμερα τη δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού αποταμιευτικού προϊόντος» με τα κράτη της ΕΕ που το επιθυμούν, ώστε να κινητοποιηθούν τα ιδιωτικά κεφάλαια στην υπηρεσία της ανάπτυξης.

«Ας λανσάρουμε από το 2024 ένα ευρωπαϊκό αποταμιευτικό προϊόν, του οποίου θα καθορίσουμε τα χαρακτηριστικά, την απόδοση, με τα κράτη που το επιθυμούν», δήλωσε ο Λεμέρ πριν από μια συνεδρίαση με τους ομολόγους του των Είκοσι Επτά στη Γάνδη του Βελγίου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη δυνατότητα μερικές χώρες να συμμετάσχουν σ' αυτή την πρωτοβουλία για να οικοδομήσουν μια ένωση κεφαλαιαγορών στην Ευρώπη.

«Θα είναι ίσως 2, 3, 4, 5 κράτη, λίγη σημασία έχει. Όμως καθώς είναι αδύνατο να ξεκινήσουμε αμέσως και με τους 27, ας αρχίσουμε με μερικούς», δήλωσε ο γάλλος υπουργός, χωρίς να διευκρινίσει ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά τα κράτη εθελοντές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάσχει από τον κατακερματισμό των κεφαλαιαγορών της μεταξύ των διαφόρων κρατών μελών και συζητεί εδώ και χρόνια προτάσεις για να μπορέσει να επωφεληθεί από αποτελέσματα κλίμακας συγκρίσιμα με την αμερικανική αγορά. Όμως οι συζητήσεις αυτές σκοντάφτουν σε αποκλίνοντα συμφέροντα στους κόλπους των Είκοσι Επτά, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι οι αποτελεσματικές κεφαλαιαγορές επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να χρηματοδοτούν ευκολότερα τα σχέδιά τους και στους ιδιώτες να βρίσκουν καλύτερες επενδυτικές προσφορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Συρρικνώθηκε κατά 0,3% το ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο

Stellantis: Η αμοιβή του Κάρλος Ταβάρες αυξήθηκε κατά 56% το 2023

Γερμανία: Σε ιστορικά χαμηλά οι προσδοκίες στον τομέα κατασκευής κατοικιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider