Βαθαίνει η κρίση στη Γερμανία - Νέα πτώση του PMI τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαθαίνει η κρίση στη Γερμανία - Νέα πτώση του PMI τον Φεβρουάριο
Βαθαίνει η κρίση του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία, με τη δραστηριότητα να υποχωρεί με όλο και ταχύτερο ρυθμό εν μέσω της πτώσης της ζήτησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Βαθαίνει η κρίση του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία, με τη δραστηριότητα να υποχωρεί με όλο και ταχύτερο ρυθμό εν μέσω της πτώσης της ζήτησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της S&P Global υποχώρησε στις 42,3 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 45,5 τον προηγούμενο μήνα, πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Λόγω μιας βελτίωσης στον κλάδο των υπηρεσιών, ο συνολικός δείκτης μειώθηκε μόλις στις 46,1 μονάδες από τις 47.

«Μετά από μια αχτίδα ελπίδας τους τελευταίους μήνες, η γερμανική βιομηχανία υποχωρεί ξανά», δήλωσε ο Tariq Kamal Chaudhry, οικονομολόγος στην Commercial Bank του Αμβούργου. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν «μείωση της παραγωγής, παράλληλα με την κατακόρυφη πτώση των νέων παραγγελιών τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Η νέα πτώση του PMI έρχεται μόλις μια ημέρα έπειτα από τη μείωση των προσδοκιών για την ανάπτυξη φέτος στο 0,2% από 1,3%, που ανακοίνωσε εχθές ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Rolls-Royce: Υπερδιπλασιασμός κερδών το 2023 - Άλμα 8% για τη μετοχή της

Nvidia: Ρεκόρ εσόδων με αύξηση 265% στα 22,1 δισ. - Ράλι 10% για τη μετοχή

Coca-Cola HBC: Συμφωνία εξαγοράς της ιρλανδικής BDS Vending στον χώρο των αυτόματων πωλητών

gazzetta
gazzetta reader insider insider