Shell: H παγκόσμια ζήτηση LNG θα εκτοξευτεί κατά 50% ως το 2040

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Shell: H παγκόσμια ζήτηση LNG θα εκτοξευτεί κατά 50% ως το 2040
Η παγκόσμια ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά περισσότερο από 50% έως το 2040, καθώς η Κίνα και οι χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας χρησιμοποιούν το LNG για να στηρίξουν την οικονομική τους ανάπτυξη.

Η παγκόσμια ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά περισσότερο από 50% έως το 2040, καθώς η Κίνα και οι χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας χρησιμοποιούν το LNG για να στηρίξουν την οικονομική τους ανάπτυξη, ανέφερε η Shell σε ετήσια έκθεσή της την Τετάρτη. Η παγκόσμια εμπορία υγροποιημένου φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 1,8% σε 404 εκατομμύρια μετρικούς τόνους το 2023, ανέφερε η Shell, ο μεγαλύτερος έμπορος υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, στις προοπτικές της για το 2024.

Στην ίδια έκθεση η Shell ανέφερε ότι οι τιμές και η μεταβλητότητα των τιμών ήταν πάνω από τους ιστορικούς μέσους όρους, περιορίζοντας την οικονομική ανάπτυξη, και ότι η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο λόγω της μείωσης των ρωσικών προμηθειών προς την Ευρώπη μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και της περιορισμένης αύξησης της προσφοράς.

Η Shell δήλωσε ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο έχει κορυφωθεί σε ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας στη δεκαετία του 2010, αλλά συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως και αναμένεται να φθάσει περίπου τα 625-685 εκατομμύρια τόνους ετησίως το 2040, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του κλάδου. Οι φετινές προβλέψεις είναι ελαφρώς χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις της Shell του 2023 για αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης σε 700 εκατομμύρια τόνους έως το 2040.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Κίνα, η οποία το 2023 ξεπέρασε την Ιαπωνία για να ανακτήσει τη θέση της ως μεγαλύτερου εισαγωγέα υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, θα συνεχίσει να οδηγεί την παγκόσμια ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου.

«Η Κίνα είναι πιθανό να κυριαρχήσει στην αύξηση της ζήτησης υγροποιημένου φυσικού αερίου αυτή τη δεκαετία, καθώς η βιομηχανία της επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με τη μετάβαση από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο», δήλωσε ο Steve Hill, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Shell Energy.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιράν: «Δολιοφθορά» οι εκρήξεις σε κεντρικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου

Διώρυγα του Σουέζ: Συνεργασία με ναυτιλιακές για μείωση του αντίκτυπου των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα

ΕΕ: Πολιτική συμφωνία σχετικά με τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών

gazzetta
gazzetta reader insider insider