Γέλεν: Αρκετές απώλειες διαπιστώνονται στο εμπορικό real estate

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γέλεν: Αρκετές απώλειες διαπιστώνονται στο εμπορικό real estate
Ένας συνδυασμός παραγόντων πρόκειται «να ασκήσει μεγάλη πίεση στους ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων», δήλωσε η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι οι απώλειες στην εμπορική αγορά των ακινήτων προκαλούν ανησυχία με αποτέλεσμα οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να εργάζονται ώστε να διασφαλίσουν ότι οι μηχανισμοί του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι επαρκείς για να τις αντιμετωπίσουν.

Ένας συνδυασμός παραγόντων πρόκειται «να ασκήσει μεγάλη πίεση στους ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων», δήλωσε η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ την Τρίτη σε επιτροπή του Κογκρέσο. Η ίδια ανέφερε ότι οι πιέσεις προέρχονται κυρίως από την αύξηση των επιτοκίων. Επιπρόσθετα, είναι η μεγάλη διάθεση ακινήτων (μετά τον κορονοιό, πολλές εταιρείες δουλεύουν remote) κι ένας αριθμός δανείων λήγει φέτος.

«Ανησυχώ», τόνισε απαντώντας σε ερώτηση του Δημοκρατικού Εμάνουελ Κλίβερ από το Μιζούρι. «Πιστεύω ότι είναι διαχειρίσιμο, αν και μπορεί να υπάρξουν ορισμένα ιδρύματα που θα βρεθούν σε δύσκολη θέση», πρόσθεσε.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων δέχθηκαν πιέσεις καθώς το κόστος δανεισμού εκτινάχθηκε στα ύψη, με αποτέλεσμα εταιρείες όπως η Brookfield και να μην είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Οι ιδιοκτήτες γραφείων μάχονται καθώς το υψηλότερο κόστος δανεισμού περιπλέκει τη χρηματοδότηση και οι ενοικιαστές αποσύρονται λόγω των απολύσεων και της αύξησης της εργασίας από απόσταση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει προεδρική ασυλία»: Απόφαση - σταθμός στις ΗΠΑ

Toyota: Ανακοίνωσε επένδυση 1,3 δισ. δολ. σε νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρονικών οχημάτων

Στη δίνη της Fed παραμένει η Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider