Σήμερα το «1st Agrofuture Summit: Αγροτική Οικονομία, η επόμενη μέρα - Ευκαιρίες, προκλήσεις και νέα δεδομένα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σήμερα το «1st Agrofuture Summit: Αγροτική Οικονομία, η επόμενη μέρα - Ευκαιρίες, προκλήσεις και νέα δεδομένα»
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2023, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, εντός της ΔΕΘ HELEXPO, παράλληλα με την AGROTICA, στις 10.00 π.μ.

Με τις αγροτικές κινητοποιήσεις να φουντώνουν ανά την Ευρώπη και τις κυβερνήσεις να αναζητούν τρόπους να κατευνάσουν τις αντιδράσεις, η Liquid Media με το insider.gr και η Tourism Media Events «αφουγκράζονται» την κρίσιμη συγκυρία και προσφέρουν τη δυνατότητα ενός παραγωγικού διαλόγου στο 1st Agrofuture Summit: Αγροτική Οικονομία - Η επόμενη μέρα: Ευκαιρίες, προκλήσεις και νέα δεδομένα.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2023, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, εντός της ΔΕΘ HELEXPO, παράλληλα με την AGROTICA, στις 10.00 π.μ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΔΩ

Και δεν είναι μόνο οι προκλήσεις και τα προβλήματα που φέρνουν την αγροτική οικονομία σε, παγκόσμιο πλέον, επίκεντρο, αλλά και οι ευκαιρίες που ανοίγονται με βάση τα νέα οικονομικά, κλιματικά, τεχνολογικά και γεωπολιτικά δεδομένα. Ευκαιρίες που, στην περιοχή μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα κονδύλια που διαθέτει η ΕΕ.

Είναι σημαντικό πως η Ελλάδα σε αυτή τη συγκυρία μπορεί να εκφράζει τη θέση της, αλλά και να προωθεί πρωτοβουλίες σε επίπεδο ευρωπαϊκού Nότου για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που σχετίζονται με την κλιματική κρίση.

Το συνέδριο θα αναδείξει τη σημασία της αγροτικής παραγωγής στην ελληνική οικονομία αλλά και το ευρύ σύνολο των υπόλοιπων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με αυτή. Διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα επικεντρωθεί σε 3 άξονες:

-Η Αγροτική Παραγωγή πέρα από τις επιδοτήσεις

-Η Καινοτομία στις Επιχειρήσεις, Προστιθέμενη Αξία για την Κοινωνία και Καλές Πρακτικές

-Μπροστά στις προκλήσεις της νέας ΚΑΠ και του ΕΣΠΑ

Η Liquid Media-Insider και η Tourism Media Events επιθυμούν να αναδείξουν και να εδραιώσουν στη δημόσια συζήτηση το σημαντικό ρόλο του αγροτικού τομέα στην ελληνική οικονομία, αλλά κυρίως να προτείνουν τρόπους για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν: η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στελέχη του Υπουργείου, ομόλογοι Υπουργοί χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη αγροτικών συνεταιρισμών, αγρότες, κτηνοτρόφοι, γεωπόνοι, επιχειρηματίες του κλάδου, εκπρόσωποι χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και φορέων, opinion makers και leaders του πρωτογενούς τομέα, εκπρόσωποι μεταποιητικών επιχειρήσεων στο κλάδο της αγροδιατροφής, στελεχιακό δυναμικό αγροτικών επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος, αγροτικοί συμβουλοι και φοιτητές.

Tο συνέδριο θα μεταδίδεται μέσω livestreaming από όλα τα μέσα του ομίλου της Liquid Media καθώς και το tourismtoday.gr, ενώ θα υπάρχει και πρόσκληση μέσω zoom.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider