Μπεζ Βίβλος (Fed): Σημάδια επιβράδυνσης της απασχόλησης - Οριακή μεταβολή στην οικονομική δραστηριότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπεζ Βίβλος (Fed): Σημάδια επιβράδυνσης της απασχόλησης - Οριακή μεταβολή στην οικονομική δραστηριότητα
Υποτονικότητα στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ βλέπει η Μπεζ Βίβλος της Fed.

Ενδείξεις υποτονικότητας στην αγορά εργασία σε όλες σχεδόν τις πολιτείες των ΗΠΑ, διαπιστώνει έρευνα της Fed που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, με τις επιχειρήσεις να αναμένουν χαλάρωση των πιέσεων για αυξήσεις μισθών

Ειδικότερα, η έρευνα, γνωστή κι ως Μπεζ Βίβλος, έδειξε πως η πλειονότητα των δώδεκα περιφερειών της Fed ανέφερε μικρή ή καθόλου αλλαγή στην οικονομική δραστηριότητα από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της Fed καταγράφηκε μείωση στην παραγωγή.

Παράλληλα, όπως τονίζεται οι καταναλωτές παρείχαν κάποια εποχική ανακούφιση κατά τη διάρκεια των εορτών επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες στις περισσότερες Περιφέρειες με υπέρβαση να καταγράφεται μόλις σε 3, ενώ τα υψηλά επιτόκια συνέχισαν να περιορίζουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων και ακινήτων.

Οι αξιωματούχοι της Fed θα συνεδριάσουν στο τέλος του μήνα για να σχεδιάσουν την πολιτική των επιτοκίων. Μάλιστα, η προοπτική μείωσης των επιτοκίων αποτελεί πηγή αισιοδοξίας για πολυάριθμες επιχειρήσεις, ενώ αντιθέτως, οι ανησυχίες για την αγορά ακινήτων, η αποδυνάμωση της συνολικής ζήτησης και οι εκλογές του 2024 συνιστούν πηγές οικονομικής αβεβαιότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απειλούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις την ομαλότητα στην Ευρώπη;

Τα «ντεσού» της J.P. Morgan με τις ελληνικές μετοχές - «Profit taking» μεν, «overweight» δε

Ναυτιλία: Μπαράζ παραγγελιών 18 δισ. δολαρίων από τους Greeks – Στην κορυφή Γ. Προκοπίου και Γ. Οικονόμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider