ΗΠΑ: Κάτω από τις εκτιμήσεις οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Κάτω από τις εκτιμήσεις οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγουμένη εβδομάδα.

Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγουμένη εβδομάδα, μία ακόμα ένδειξη της ανθεκτικότητας που παρουσιάζει η αγορά εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, παρά τους φόβους για ανώμαλη προσγείωση μετά τις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed).

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιανουαρίου 202.000 Αμερικανοί κατέθεσαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας για πρώτη φορά, αριθμός μειωμένος κατά περίπου 1.000 σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των νέων αιτήσεων σε εβδομαδιαία βάση από τα μέσα Οκτωβρίου.

Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν αύξηση των νέων αιτήσεων στις 210.000.

Την ίδια στιγμή, οι διαρκείς αιτήσεις διαμορφώθηκαν στα 1,834 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου, μειωμένες κατά 34.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Επιτάχυνε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Αύξηση 3,4% σε ετήσια βάση

Τουρκική λίρα: Νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider