ΗΠΑ: «Πάτησε φρένο» ο PMI υπηρεσιών τον Δεκέμβριο στις 50,6 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Πάτησε φρένο» ο PMI υπηρεσιών τον Δεκέμβριο στις 50,6 μονάδες
 «Φρενάρισε» η δραστηριότητα στον κλάδο των αμερικάνικων υπηρεσιών τον Δεκέμβριο, με τον σχετικό PMI του Institute for Supply Management (ISM) να φτάνει σε χαμηλό 3,5 ετών. 

«Φρενάρισε» η δραστηριότητα στον κλάδο των αμερικάνικων υπηρεσιών τον Δεκέμβριο, με τον σχετικό PMI του Institute for Supply Management (ISM) να φτάνει σε χαμηλό 3,5 ετών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI του ISM υποχώρησε στις 50,6 μονάδες τον Δεκέμβριο από 52,7 μονάδες το Νοέμβριο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters «έβλεπαν» μέτρηση στις 52,6 μονάδες.

Επισημαίνεται ακόμα ότι οι μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες δείχνουν επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και κάτω συρρίκνωση.

Ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες υποχώρησε στις 52,8 μονάδες τον Δεκέμβριο από 55,5 μονάδες το Νοέμβριο. Παράλληλα, ο δείκτης για την απασχόληση στον κλάδο έκανε «βουτιά» στις 43,3 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020 όταν η χώρα έβγαινε από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Η μέτρηση του Νοεμβρίου ανήλθε στις 50,7 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακριβότερα θα είναι τα ταξίδια το 2024

Γερμανία: Τέσσερις οι νεκροί και πολλοί τραυματίες από πυρκαγιά σε νοσοκομείο

Τράπεζες: Ανοίγονται ξανά στο εξωτερικό – Το τέλος της απομόνωσης και οι νέοι επενδυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider