Προωθούνται 221 μεταρρυθμίσεις το 2024 - Εγκρίθηκε το Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προωθούνται 221 μεταρρυθμίσεις το 2024 - Εγκρίθηκε το Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής
Οι 221 μικρές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις, τα 279 έργα και επενδύσεις και οι 2.000 δράσεις αποτελούν τον οδικό χάρτη για την διακυβέρνηση του επόμενου έτους.

Την έγκριση του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής του 2024 το οποίο εισηγήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ανακοίνωσε η κυβέρνηση με ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Παύλου Μαρινάκη, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και περιλαμβάνει 221 μικρές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις, 279 έργα και επενδύσεις και 2.000 δράσεις που αποτελούν τον οδικό χάρτη για την διακυβέρνηση του επόμενου έτους.

Το ΕΣΚΥΠ συναρθρώνεται από τα ετήσια σχέδια δράσης όλων των υπουργείων με τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματά τους, καλύπτοντας κάθε πτυχή του προγράμματος μας για μια Ελλάδα πιο παραγωγική, πιο κοινωνική, πιο πράσινη και ψηφιακή, πιο δίκαιη και εντέλει πιο ισχυρή.

Περιλαμβάνει ακόμη την κατανομή των επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τις κρίσιμες νομοθετικές παρεμβάσεις και τον ρυθμιστικό προγραμματισμό μας για το 2024.

Χατζηδάκης: Το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων

Από την πλευρά τους, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης και η Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως εισηγήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο τον καθορισμό των υπηρεσιών και των ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής των υπαλλήλων κατ’ εφαρμογή του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2024.

Οι Υπουργοί παρουσίασαν τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής για τους δημοσίους υπαλλήλους. Το μπόνους παραγωγικότητας αφορά:

  • Υπάλληλους που υλοποιούν συγκεκριμένους στόχους του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής (ΕΣΚυΠ), όπου εντάσσονται τα Ετήσια Σχέδια Δράσης (ΕΣΔ) των Υπουργείων (άρθρο 23 του ν. 4940/2022),
  • Υπάλληλους που εμπλέκονται σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» (άρθρο 24 του ν. 4940/2022),
  • Υπάλληλους που εργάζονται για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων (άρθρο 25 του ν. 4940/2022).

Οι δύο Υπουργοί εισηγήθηκαν την ανταμοιβή των υπαλλήλων που εργάστηκαν για την επίτευξη των στόχων του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής στο οποίο εντάσσονται τα Ετήσια Σχέδια Δράσης των Υπουργείων για το έτος 2023.

Στόχος είναι, εντός του 2024, η εφαρμογή του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής να διευρυνθεί, στο μέτρο του δυνατού, ευρύτερα στο Δημόσιο και να εφαρμόζεται πάντοτε με τον αντικειμενικότερο τρόπο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα νομοσχέδια που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο

Ακίνητα: Άμεσες ξένες επενδύσεις 1,64 δισ. ευρώ στο 9μηνο 2023 – Σημαντικές προοπτικές, πού «κρύβεται» διόρθωση

ΤΧΣ: Μειώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τραπεζικού κλάδου - Από ΑΠΕ καλύπτεται το 99% των αναγκών

gazzetta
gazzetta reader insider insider