Χατζηδάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν το ν/σ για τα κόκκινα δάνεια και υπερψήφισαν τα μισά άρθρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν το ν/σ για τα κόκκινα δάνεια και υπερψήφισαν τα μισά άρθρα
Στη στάση της αντιπολίτευσης όσο αφορά το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, αναφέρεται ανάρτηση στο Χ του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τονίζοντας πως αν και τα «κατήγγειλαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», υπερψήφισαν τουλάχιστον τα μισά τους άρθρα. 

Στη στάση της αντιπολίτευσης όσο αφορά το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, αναφέρεται ανάρτηση στο Χ του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τονίζοντας πως αν και τα «κατήγγειλαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», υπερψήφισαν τουλάχιστον τα μισά τους άρθρα. «Η αντιπολίτευση δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει!» γράφει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη

«Η αντιπολίτευση δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει! ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν το νομοσχέδιό μας για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία των ευάλωτων, υπερψήφισαν όμως 51 άρθρα ο ΣΥΡΙΖΑ και 57 το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου!

Υπερψήφισαν δηλαδή: Το νέο, αυστηρό πλαίσιο διαφάνειας και κυρώσεων για τους servicers σε σχέση με την ενημέρωση των δανειοληπτών. Την επέκταση του συστήματος IRIS στους ελεύθερους επαγγελματίες. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε και την παροχή δανείων από μη τραπεζικούς οργανισμούς για αύξηση του ανταγωνισμού.

Απορία προκαλεί ότι καταψήφισαν τις βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό οι οποίες, μεταξύ άλλων, εξασφαλίζουν σταθερό επιτόκιο 3% στις ρυθμίσεις, επιπλέον κούρεμα έως 28% και υποχρεωτικότητα της ρύθμισης για τους ευάλωτους! Ενώ παράλληλα, καταψήφισαν τις αλλαγές στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, ο οποίος όταν λειτουργήσει θα είναι ένα ακόμη εργαλείο των ευάλωτων δανειοληπτών για να προστατεύσουν την κατοικία τους. Καθώς και την επέκταση του προγράμματος «Ηρακλής» για τη μείωση των «κόκκινων δανείων» στις τράπεζες.

Το πολιτικό μένος τυφλώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που από τη μια παριστάνουν τους εισαγγελείς και από την άλλη υπερψηφίζουν τις μισές ρυθμίσεις των νομοσχεδίων που καταγγέλλουν! Ενώ την ίδια στιγμή καταψηφίζουν μια σειρά από πολύ χρήσιμες για τους ευάλωτους ρυθμίσεις, όπως είναι η ενίσχυση του εξωδικαστικού μηχανισμού. Για άλλη μια φορά αποδεικνύονται πολιτικοί χορηγοί της κυβέρνησης!»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χ. Θεοχάρης σε αντιπολίτευση: Σταματήστε να είστε πολιτικοί αβανταδόροι της φοροδιαφυγής - Η κοινωνία συμφωνεί με τα μέτρα

Ομ. Τσάπαλος: Διευκρινίσεις για το νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά δικηγόρους-ελεύθερους επαγγελματίες

Re/start: Πρόγραμμα κατάρτισης made in USA με άμεση πρόσληψη ανέργων - Πότε ξεκινά

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider