Ρέι Ντάλιο: «Κλείνει το μάτι» στα «αναγεννησιακά» κράτη του Κόλπου εν μέσω διεθνούς αναταραχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρέι Ντάλιο: «Κλείνει το μάτι» στα «αναγεννησιακά» κράτη του Κόλπου εν μέσω διεθνούς αναταραχής
Μέσα σε ένα ταραχώδες παγκόσμιο περιβάλλον, ο τιτάνας των hedge fund, Ray Dalio βλέπει πως ένα συγκεκριμένο μέρος του κόσμου είναι πολλά υποσχόμενο για τους επενδυτές: τα κράτη του Κόλπου της Μέσης Ανατολής.

Μέσα σε ένα ταραχώδες παγκόσμιο περιβάλλον, ο τιτάνας των hedge fund, Ρέι Ντάλιο βλέπει πως ένα συγκεκριμένο μέρος του κόσμου είναι πολλά υποσχόμενο για τους επενδυτές: τα κράτη του Κόλπου της Μέσης Ανατολής.

Ο ιδρυτής της Bridgewater Associates αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μιλώντας στο Abu Dhabi Finance Week. «Σήμερα μιλάμε για το πώς αλλάζει η παγκόσμια τάξη και πώς η περιοχή του Κόλπου γίνεται μια σημαντική περιοχή. «Μιλάμε πλέον για ένα αναγεννησιακό κράτος μέσα στο ευρύτερο γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο CNBC.

Τι εξετάζουν οι επενδυτές;

Διευκρινίζοντας τον όρο «αναγεννησιακό κράτος» για τα ΗΑΕ, τόνισε: «Κερδίζετε περισσότερα από όσα ξοδεύετε; Έχετε ένα καλό εισόδημα ή καλό ισολογισμό; Είναι τα περιουσιακά σας στοιχεία μεγαλύτερα από τις υποχρεώσεις σας;» και συνεχίζοντας πρόσθεσε «είναι μέρος της κουλτούρας σας η ανάπτυξη των ανθρώπων που έρχεται από την παραγωγική συνεργασία; Και το βασικότερο: είστε σε μια περιοχή που δεν βιώνει πόλεμο;».
Αυτά εξετάζω όταν θέλω να επενδύσω συμπλήρωσε και με αυτά τα δεδομένα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν μια πολύ ελκυστική πρόταση για επενδύσεις.

Το Bridgewater Associates είναι το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο, το οποίο είχε υπό διαχείριση 97,2 δισεκατομμύρια δολάρια ενεργητικού από τον Σεπτέμβριο του 2023, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της Pensions & Investments. Ο δισεκατομμυριούχος χρηματοδότης τον Απρίλιο άνοιξε ένα νέο υποκατάστημα στο Άμπου Ντάμπι, επεκτείνοντας τη δράση του στη Μέση Ανατολή παράλληλα με τις επιχειρήσεις του στις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη.

Το Ντουμπάι, η λαμπερή πρωτεύουσα των ΗΑΕ, φιλοξενούσε 40 εγγεγραμμένα hedge funds τον Ιούλιο, περισσότερο από το 1/3 των οποίων έφτασαν τους προηγούμενους 12 μήνες, σύμφωνα με το Διεθνές Οικονομικό Κέντρο του Ντουμπάι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρό ενδιαφέρον για Ελλάδα στο συνέδριο της Morgan Stanley – Τι συζητήθηκε στα τετ–α–τετ των επενδυτών με τους Έλληνες τραπεζίτες

Χ. Μπρουμίδης (Vodafone) : Η συνδεσιμότητα απαραίτητη συνθήκη για την βιωσιμότητα

Shein: Στη Wall Street μπαίνει ο κολοσσός online fast-fashion

gazzetta
gazzetta reader insider insider