Στο 4,2% το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία το τρίμηνο που τελείωσε τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο 4,2% το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία το τρίμηνο που τελείωσε τον Αύγουστο
Στα ίδια επίπεδα παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας το τρίμηνο που τελείωσε τον Αύγουστο.

Στα ίδια επίπεδα παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία το τρίμηνο που τελείωσε τον Αύγουστο, ένα περαιτέρω σημάδι της εκνευριστικά ισχυρής αγοράς εργασίας της χώρας, η οποία μπορεί να συνεχίσει να προκαλεί προβλήματα για την Τράπεζα της Αγγλίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Το ποσοστό ανεργίας της Βρετανίας, που καταγράφηκε με μία νέα μεθοδολογία, διαμορφώθηκε στο 4,2% σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ίδιο ποσοστό με εκείνο που καταγράφηκε την περίοδο Μάιος-Ιούλιος. Μία δημοσκόπηση οικονομολόγων που διενήργησε η Wall Street Journal, με την προηγούμενη μεθοδολογία, προέβλεπε το ποσοστό στο 4,3%.

Τα στοιχεία είναι μέρος μία νέας σειράς στατιστικών για την ανεργία την οποία η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δημοσιεύει χρησιμοποιώντας πρόσθετες πηγές στοιχείων, τα οποία επίσης παρακολουθούν πολύ στενά φορείς της Τράπεζας της Αγγλίας. Μία «σφιχτή» αγορά εργασίας θα μπορούσε να προκαλέσει πρόσθετες πιέσεις στον πληθωρισμό και να οδηγήσει τους εργαζόμενους να πιέσουν τους εργοδότες για αυξήσεις μισθών.

Την περασμένη εβδομάδα, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ανέφερε πως η ετήσια αύξηση στις μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές, εξαιρουμένων των μπόνους, ήταν 7,8% την περίοδο Ιούνιος-Αύγουστος, η πρώτη πτώση στην ετήσια αύξηση μισθών από τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Καλύτερη από το 2022 η φετινή αγροτική σοδειά - Ρεκόρ με άνω των 650 δισ. κιλών για 9η χρονιά

Barclays: Ήπια υπέρβαση των προσδοκιών με κέρδη 1,27 δισ. στερλίνες στο τρίμηνο

Παπαθανάσης στο Τορόντο: Ενίσχυση των διμερών σχέσεων με Καναδά - Ποιοι οι πιθανοί τομείς συνεργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider