H Diana Shipping «μπαίνει» στην εξυπηρέτηση offshore αιολικών πάρκων

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Diana Shipping «μπαίνει» στην εξυπηρέτηση offshore αιολικών πάρκων
Σε κοινοπραξία με τρεις γερμανικές εταιρείες θα παραγγείλει δύο πλοία εξυπηρέτησης αιολικών πάρκων από τη VARD του ομίλου Fincantieri.

Η Diana Shipping μπαίνει στην κατηγορία εξυπηρέτησης θαλάσσιων αιολικών πάρκων μέσω κοινοπραξίας με τρεις γερμανικές εταιρείες. Η αρχή θα γίνει με δύο ειδικά πλοία εξυπηρέτησης που θα κατασκευαστούν από τη VARD του ιταλικού ομίλου Fincantieri.

Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή εταιρεία, έχει υπογράψει αρχική συμφωνία για τη συμμετοχή της στην κοινοπραξία με τις Blue Star Group GmbH & Cie. KG, SeaRenergy Offshore Holding GmbH και SeraVerse GmbH.

Η αρχή θα γίνει με δύο Commissioning Service Operation Vessels (CSOVs) που θα κατασκευαστούν από τη VARD, ενώ υπάρχει η option για δύο ακόμη πλοία. Το πρώτο πλοίο εξυπηρέτησης αιολικών πάρκων θα ναυπηγηθεί στη Ρουμανία και στη Νορβηγία και θα παραδοθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2025. Το δεύτερο πλοίο θα κατασκευαστεί στο Βιετνάμ. Τα πλοία θα μπορούν να μεταφέρουν έως και 120 άτομα και θα καίνε μεθανόλη, ενώ θα κινούνται και με ηλεκτρική ενέργεια.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας να εισέλθουμε σε έναν νέο κλάδο της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας που περιλαμβάνει την απόκτηση δύο πλοίων CSOV. Βλέπουμε αυτήν την επένδυση ως μια άλλη βεβαίωση της δέσμευσής μας για ένα πιο “πράσινο” και πιο βιώσιμο μέλλον. Μαζί με τους συνεργάτες μας, ξεκινάμε ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα συμβάλει σε έναν καθαρότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον κόσμο», δήλωσε η Σεμίραμις Παληού, διευθύνουσα σύμβουλος της Diana Shipping.

Η συμμετοχή της Diana Shipping στην κοινοπραξία θα γίνει μέσω ειδικής θυγατρικής. Ο όμιλος μετά από την προγραμματισμένη πώληση του m/v Boston, διαθέτει ένα στόλο 40 πλοίων χύδην ξηρού φορτίου.

Πηγή φωτό: VARD

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ναυτιλία: Παραμένουν στην κορυφή οι Greeks - Αυξημένες οι παραγγελίες από Κίνα και Ιαπωνία

Ανησυχία σε ποντοπόρο ναυτιλία και κρουαζιέρα από την κλιμάκωση της σύρραξης στη Μ. Ανατολή

Σε σημείο καμπής η ναυτιλία – Χάνει έδαφος η ελληνική σημαία, επιτακτική η ανάγκη για νέους ναυτικούς  

gazzetta
gazzetta reader insider insider