Βρετανία: Άνω των εκτιμήσεων η πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Άνω των εκτιμήσεων η πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο
βρετανία
Πτώση μεγαλύτερη των προσδοκιών εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις της Βρετανίας τον Σεπτέμβριο, εν μέσω ενός ολοένα και πιο ζοφερού τοπίου για τις καταναλωτικές δαπάνες.

Πτώση μεγαλύτερη των προσδοκιών εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις της Βρετανίας τον Σεπτέμβριο, εν μέσω ενός ολοένα και πιο ζοφερού τοπίου για τις καταναλωτικές δαπάνες.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,9% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS), ταχύτερα από το 0,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal. «Οι λιανοπωλητές ανέφεραν ότι η πτώση κατά τη διάρκεια του μήνα οφειλόταν στη συνεχιζόμενη πίεση στο κόστος ζωής», ανέφερε η ONS.

Παράλληλα, ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός επηρέασε τις πωλήσεις, με τους αγοραστές να αναβάλλουν την αγορά φθινοπωρινών μπουφάν και παλτό, σύμφωνα με την ONS.

Οι πωλήσεις σε καταστήματα τροφίμων και καυσίμων αυξήθηκαν ελαφρά τον Σεπτέμβριο, αλλά όχι αρκετά για να αντισταθμίσουν τις μειώσεις σε άλλα καταστήματα αλλά και στο διαδίκτυο. Επίσης, οι πωλήσεις ρολογιών και κοσμημάτων ήταν σημαντικά χαμηλότερες, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι καταναλωτές δεν είναι πρόθυμοι να αγοράσουν είδη πολυτελείας στην παρούσα φάση.

Η μείωση των πωλήσεων σημειώνεται εν μέσω ενός ζοφερού περιβάλλοντος για τις καταναλωτικές δαπάνες, καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε στις -30 μονάδες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον δείκτη που συνέταξε η εταιρεία καταναλωτικών ερευνών GfK. Η πίεση στα πορτοφόλια των αγοραστών προκύπτει από το κόστος θέρμανσης και καυσίμων, τα επιτόκια στεγαστικών δανείων, την επιβράδυνση της αγοράς εργασίας, καθώς και από τους νέους γεωπολιτικούς κινδύνους στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τζο Στάτον, διευθυντής στρατηγικής πελατών της GfK.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Amazon ξεκινά παραδόσεις με drones σε Ιταλία και Βρετανία

Ιαπωνία: Για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο κάτω από το 3% ο δομικός πληθωρισμός

Στην κορυφή των Χρηματιστηρίων της Ευρώπης το Λονδίνο - Πήρε πίσω το «στέμμα» από το Παρίσι

gazzetta
gazzetta reader insider insider