Γερμανία: Τέταρτη συνεχόμενη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Τέταρτη συνεχόμενη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχτηκε ότι η αδυναμία της γερμανικής οικονομίας βαραίνει ολόκληρη την περιοχή.

Δεν είναι καλά τα νέα από την «ατμομηχανή» της Ευρώπης καθώς για τέταρτο συνεχόμενο μήνα η βιομηχανική παραγωγή στην Γερμανία υποχώρησε τον Αύγουστο, προσθέτοντας στην όχι και τόσο ενθαρρυντική εικόνα της πρώτης οικονομίας στην Ευρωζώνη.

Η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,2% από τον Ιούλιο, με επικεφαλής τον κατασκευαστικό τομέα και την ενέργεια, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, ξεπερνώντας αρνητικά τις προβλέψεις σε έρευνα του Bloomberg που είχαν υπολογίσει πτώση 0,1%. Ο δείκτης της παραγωγής κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο για φέτος.

Η αδύναμη ζήτηση από την Κίνα, οι ελλείψεις εργαζομένων, τα υψηλά επιτόκια και οι παρατεταμένες επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση του προηγούμενου έτους έχουν πλήξει τα εργοστάσια στη Γερμανία και με τη σειρά τους την οικονομία της στο σύνολό της. Το ΑΕΠ πιθανώς συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο και ενδέχεται να συρρικνωθεί έως και 0,6% το 2023 συνολικά.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχτηκε ότι η αδυναμία της γερμανικής οικονομίας βαραίνει ολόκληρη την περιοχή.

«Η Γερμανία είχε χτίσει το οικονομικό της μοντέλο σε πολύ φθηνές προμήθειες ενέργειας και σε ευκαιρίες εξαγωγών, ειδικά στην Κίνα», δήλωσε η Λαγκάρντ στη La Tribune Dimanche σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε την Κυριακή. «Η συνεχιζόμενη προσαρμογή για τη γερμανική οικονομία επηρεάζει τις προοπτικές ανάπτυξης».

Τα σημερινά δεδομένα της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής συμβαδίζουν με τις ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας για τις εξαγωγές, οι οποίες μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο. Ωστόσο, οι εργοστασιακές παραγγελίες παρουσίασαν μερική ανάκαμψη για τον μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Tour» των ελληνικών εισηγμένων σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Νέα Υόρκη – Τα επόμενα roadshows του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Προμηθευτές ρεύματος: Εμπορικό restart με την επάνοδο της ρήτρας – Νέα τιμολόγια από το 2024

Άνω του 4% η άνοδος για το πετρέλαιο, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider