ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία εντόκων 26 εβδομάδων - Στο 3,9% η απόδοση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία εντόκων 26 εβδομάδων - Στο 3,9% η απόδοση
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους  του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων Ευρώ. 

Άντληση 812,5 εκατ. ευρώ πέτυχε σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο, διοργανώνοντας δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων Ευρώ, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 3,90%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,287 δισ. Ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,06 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, στις 12μ.μ.
Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζεστό χρήμα 1,3 δισ. ευρώ στην αγορά από το νέο ΕΣΠΑ – Όλες οι επιδοτήσεις που έρχονται για επιχειρήσεις και εργαζομένους

Ηλεκτρονικό «μάτι» σε όλα τα POS αποκτά η ΑΑΔΕ

Optima bank: Ξεκινά σήμερα η δημόσια προσφορά για την άντληση έως 151,2 εκατ. ευρώ - Πρώτη είσοδος τράπεζας στο ΧΑ μετά από 17 χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider