Γερμανία: «Άκυρο» σε αίτημα για αύξηση στις τιμές των γραμματοσήμων 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: «Άκυρο» σε αίτημα για αύξηση στις τιμές των γραμματοσήμων 
Το κόστος ενός γραμματοσήμου στη Γερμανία -0,85 ευρώ για μια τυπική επιστολή- ήταν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο παρά τους σχετικά υψηλούς μισθούς, σύμφωνα με την Deutsche Post.

Η ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή δικτύων της Γερμανίας (Bundesnetzagentur απέρριψε το αίτημα της ταχυδρομικής εταιρείας Deutsche Post να αυξήσει την τιμή του γραμματοσήμου για να καλύψει το αυξανόμενο κόστος.

«Αναγνωρίζουμε το δύσκολο περιβάλλον στις επιχειρήσεις επιστολών και δεμάτων, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι τιμές των επιστολών επαρκούν για την κάλυψη του κόστους» αναφέρει σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα ο Κλάους Μιούλερ, πρόεδρος της Bundesnetzagentur.

Όπως σημειώνει το Reuters, τον Μάιο η Deutsche Post είχε υποβάλει αίτηση στη ρυθμιστική αρχή για την άρση του ανώτατου ορίου τιμών που ισχύει σήμερα μέχρι το τέλος του 2024, με στόχο να αυξήσει τις τιμές των γραμματοσήμων της το επόμενο έτος.

Η Deutsche Post δήλωσε ότι το κόστος ενός γραμματοσήμου στη Γερμανία -0,85 ευρώ για μια τυπική επιστολή- ήταν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο παρά τους σχετικά υψηλούς μισθούς. Η εταιρεία υποστήριξε πως τα δεδομένα από το 2021 στα οποία βασίζεται η τρέχουσα τιμολόγηση δεν είναι πλέον ακριβή.

«Η Deutsche Post δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι ο μειωμένος όγκος αλληλογραφίας οδήγησε σε αύξηση του κόστους ανά επιστολή - το μέσο μοναδιαίο κόστος είναι ακόμη και ελαφρώς χαμηλότερο από την πρόβλεψη του 2021» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Bundesnetzagentur.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο - Αρνητικός πρωταγωνιστής η αυτοκινητοβιομηχανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider