Στουρνάρας: Θα ήταν έκπληξη μια αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ πέραν του Σεπτεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στουρνάρας: Θα ήταν έκπληξη μια αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ πέραν του Σεπτεμβρίου
«Παράθυρο» για αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ και τον Σεπτέμβριο, άνοιξε ο Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας πάντως ότι οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση από εκεί και έπειτα, θα τον «εξέπληττε». 

«Παράθυρο» για αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τον Σεπτέμβριο (πέρα από τον Ιούλιο, οπότε και μία τέτοια κίνηση θεωρείται μάλλον δεδομένη), άνοιξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας πάντως ότι οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση από εκεί και έπειτα, θα τον «εξέπληττε».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από τον ΕΚΤ το τελευταίο έτος και καθώς η Κεντρική Τράπεζα φαίνεται να ετοιμάζεται να συνεχίσει τη σύσφιξη αυτόν τον μήνα, ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι όσον αφορά τον Σεπτέμβριο, η όποια κίνηση της ΕΚΤ θα καθοριστεί από τα οικονομικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, όπως είπε σύμφωνα με το Reuters, η πορεία του πληθωρισμού και ο αντίκτυπος της νομισματικής πολιτικής θα είναι οι βασικοί παράγοντες, στους οποίους θα εστιάσουν οι αξιωματούχοι.

«Τον Ιούλιο, λίγο-πολύ, θα έχουμε (σ.σ. αύξηση) κατά 25 μονάδες βάσης, αλλά όσον αφορά στον Σεπτέμβριο, δεν γνωρίζω, ίσως ναι, ίσως όχι» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αθήνα.

«Αλλά, δεν βλέπω περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων πέρα από τον Σεπτέμβριο, βάσει του πώς αναπτύσσεταθ η οικονομία τώρα στην Ευρώπη» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Θα με εξέπληττε εάν είχαμε περισσότερες αυξήσεις μετά τον Σεπτέμβριο» ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός: «Πάτησε φρένο» στο 1,8% τον Ιούνιο - «Βουλιάζει» η ενέργεια, αλλά «καλπάζουν» τα τρόφιμα

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν θα μείνει άπραγη εάν αυξηθούν τα περιθώρια κέρδους και οι μισθοί

Μειώνεται σταδιακά το spread των επιτοκίων - Διευκρινίσεις από την ΕΕΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider