Η Citigroup υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Citigroup υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το 2023
Στην υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο σύνολο του 2023 προχώρησε την Τετάρτη η Citigroup, καθώς εκτιμά πως το περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων θα διατηρηθεί.

Στην υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο σύνολο του 2023 προχώρησε την Τετάρτη η Citigroup, καθώς εκτιμά πως το περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων θα διατηρηθεί, δεδομένης της πρόθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις στις επερχόμενες συνεδριάσεις της.

Πιο αναλυτικά, η τράπεζα εκτιμά πως το πραγματικό ΑΕΠ της Ευρωζώνης μέχρι τα τέλη του 2023 θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,8%, τη στιγμή που η προηγούμενη πρόβλεψή της τοποθετούσε το ποσοστό της ανάπτυξης στο 1,1%.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η νομισματική σύσφιξη θα προκαλέσει ύφεση (στη ζώνη του ευρώ) το δεύτερο εξάμηνο του 2024», ανάφεραν οι αναλυτές της Citigroup, ενώ για το σύνολο του ερχόμενου έτους αναμένουν ανάπτυξη της τάξης του 0,9%.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, η Citigroup υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της Γερμανίας από το 1% στο 0,2%, ωστόσο αύξησε τις προβλέψεις της για το ιταλικό ΑΕΠ από το 0,4% στο 1,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελβετία: «Σκληραίνει» τη στάση της στον χρηματοπιστωτικό τομέα μετά την Credit Suisse

Τουρκία: Μικρή κάμψη του πληθωρισμού, μετά την οικονομική «στροφή» του Ερντογάν

Ευρωζώνη: Σε αρνητικό έδαφος οι τιμές παραγωγού - Πρώτη φορά εδώ και 1,5 χρόνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider