Γερμανία: Επιδεινώθηκε το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Επιδεινώθηκε το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο
Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της GfK για τη Γερμανία τον Ιούνιο, κυρίως εξαιτίας της μείωσης των προσδοκιών για την πορεία της οικονομίας και των αμοιβών.

Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της GfK για τη Γερμανία τον Ιούνιο, κυρίως εξαιτίας της μείωσης των προσδοκιών για την πορεία της οικονομίας και των αμοιβών.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της GfK υποχώρησε εκ νέου τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στις -25,4 μονάδες, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν μία μέτρηση στις 23 μονάδες.

Σημειώνεται πως τα τελικά στοιχεία για τον Μάιο έδειξαν ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος είχε διαμορφωθεί στις -24,4 μονάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο δείκτης υποχώρησε για πρώτη φορά τους τελευταίους εννέα μήνες.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο GfK, οι νέες μετρήσεις υποδεικνύουν τη νέα αύξηση της αβεβαιότητας μεταξύ των καταναλωτών, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός «τρώει» σημαντικά την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

Βρετανία: 1 στους 7 πολίτες αντιμετώπισε πείνα το 2022

WSJ: Οι ΗΠΑ εξετάζουν νέο μπλόκο στις εξαγωγές κινεζικών τσιπ AI

gazzetta
gazzetta reader insider insider