Η Morgan Stanley εκτιμά πως η Fed τον Ιούλιο θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μ.β.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Morgan Stanley εκτιμά πως η Fed τον Ιούλιο θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μ.β.
Νέες αυξήσεις στα επιτόκια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένουν μελλοντικά οι αναλυτές της Morgan Stanley, καθώς ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στην πρόσφατη ομιλία του στο Κογκρέσο ανέφερε πως ο κύκλος αυξήσεων των επιτοκίων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Νέες αυξήσεις στα επιτόκια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένουν μελλοντικά οι αναλυτές της Morgan Stanley, καθώς ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στην πρόσφατη ομιλία του στο Κογκρέσο ανέφερε πως ο κύκλος αυξήσεων των επιτοκίων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

«Πλέον, θεωρούμε πως η βάση για την αύξηση του Ιουλίου είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις», αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας, σημειώνοντας πως η Fed πιθανότατα θα προχωρήσει σε μία αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με το αν τελείωσε ο κύκλος της νομισματικής σύσφιξης που είναι σε εξέλιξη από το 2021, ωστόσο αξιωματούχοι της Fed έσπευσαν να τονίσουν ότι απαιτούνται περαιτέρω αυξήσεις ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας ενώπιον του Κογκρέσου, ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ είχε σημειώσει πως «η διαδικασία για τη μείωση του πληθωρισμού στο 2% έχει ακόμα αρκετό δρόμο», με τους αναλυτές της Morgan Stanley να επισημαίνουν πως ο Πάουελ άφησε να εννοηθεί πως ο ίδιος είναι υπέρ της αύξησης των επιτοκίων σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Gopinath του ΔΝΤ: Η ΕΚΤ και οι άλλες τράπεζες πρέπει να αυξήσουν κι άλλο τα επιτόκια

Η ανάπτυξη της Κίνας θα ανεβάσει ταχύτητα το β' τρίμηνο, λέει ο πρωθυπουργός

Πού θα φθάσουν οι τιμές του πετρελαίου – Γιατί η αγορά κρατά «μικρό καλάθι»

gazzetta
gazzetta reader insider insider