Μπρούνο Λε Μερ: Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει ισχυρότερο πληθωρισμό στο μέλλον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπρούνο Λε Μερ: Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει ισχυρότερο πληθωρισμό στο μέλλον
«Θα έχουμε τα επίπεδα πληθωρισμού που βλέπαμε πριν από τον Covid στο τέλος αυτής της πληθωριστικής κρίσης; Η απάντηση είναι όχι», είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Η Γαλλία έχει αντιμετωπίσει την κρίση πληθωρισμού του περασμένου έτους στο μεγαλύτερο μέρος της, ωστόσο αναμένει ισχυρότερη πίεση στις τιμές τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Μπρούνο Λεμέρ.

«Θα έχουμε τα επίπεδα πληθωρισμού που βλέπαμε πριν από τον Covid στο τέλος αυτής της πληθωριστικής κρίσης; Η απάντηση είναι όχι», είπε, μιλώντας στο Radio J.

Ο Γάλλος υπουργός είπε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να μετεγκαταστήσει τη βιομηχανία σε εθνικό έδαφος θα έχουν «δομικά πληθωριστικό» αποτέλεσμα και το κόστος της κλιματικής μετάβασης θα πιέσει τις τιμές τα επόμενα χρόνια.

Πρόσθεσε ότι βραχυπρόθεσμα τόσο οι επώδυνες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και η απόσυρση μέρους της δημοσιονομικής κρατικής στήριξης θα έχουν επιπτώσεις στις τιμές.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γαλλία που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα πιθανότατα θα δείξουν ότι η αύξηση των τιμών καταναλωτή επιβραδύνθηκε στο 5,4% τον Ιούνιο - καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο σε πάνω από ένα χρόνο.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η S&P «κόβει» την ανάπτυξη της Κίνας στο 5,2%

O OPEC προβλέπει σημαντική αύξηση της ζήτησης πετρελαίου ως το 2045

Bloomberg για εκλογές: Η νίκη Μητσοτάκη διασφαλίζει φιλο-επενδυτικές πολιτικές

gazzetta
gazzetta reader insider insider