Β. Λοΐζου για αγροδιατροφή: Να ενισχύσουμε την παραγωγή των εξαιρετικών προϊόντων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Β. Λοΐζου για αγροδιατροφή: Να ενισχύσουμε την παραγωγή των εξαιρετικών προϊόντων
Τη σημασία της αγροδιατροφής για την εξαγωγική δραστηριότητα της Ελλάδας, αλλά και ευρύτερα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τόνισε, σε συνέντευξή της στο insider.gr.

Τη σημασία της αγροδιατροφής για την εξαγωγική δραστηριότητα της Ελλάδας, αλλά και ευρύτερα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τόνισε, σε συνέντευξή της στο insider.gr, η κ. Βίκη Λοΐζου Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος του Enterprise Greece, του αρμόδιου φορέα προσέλκυσης επενδύσεων και προώθησης εξαγωγών.

Η κ. Λοΐζου σημείωσε αναλυτικά ότι η «αγροδιατροφή είναι ένα σημαντικός παράγοντας για την οικονομία της Ελλάδας με πολλά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης. Η ελληνική διατροφή είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση τόσο για τη σύνδεσή της με την ευεξία και την καλή υγεία όσο και για την ιδιαίτερη νοστιμιά των προϊόντων. Έχουμε το εξαιρετικό προνόμιο οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα να μπορούν να γεύονται τα προϊόντα μας και να γυρίζουν πίσω στις χώρες τους και να τα αναζητούν, έχοντας εξοικειωθεί με αυτά. Γίνεται μια πρώτη επαφή, μια διαφήμιση, θα λέγαμε, των ελληνικών προϊόντων και μπορούμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο αυτό το κανάλι ώστε να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας στα προϊόντα.

Ήδη τα αγροτικά προϊόντα, όπως λάδι φέτα και αρκετά φρούτα παρουσιάζουν μεγάλα νούμερα στις εξαγωγές τους. Έχουμε όμως ακόμα περισσότερα περιθώρια, καθώς η τυποποίηση των ελληνικών προϊόντων μπορεί να βελτιωθεί, η μεταποίηση τους και να ενισχύσουμε έτσι και το βιομηχανικό κομμάτι της Ελλάδας και να προωθήσουμε και τις εξαγωγές μας. Ειδικότερα, γίνονται προσπάθειες και στο χώρο των οινοποιών γιατί έχουμε εξαιρετικά κρασιά τα οποία με κατάλληλη προβολή μπορούν να προωθηθούν και να αυξηθούν οι εξαγωγές τους. Αυτό που σίγουρα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι ότι για να μπορούμε να έχουμε περισσότερες εξαγωγές αυτών των προϊόντων θα πρέπει σίγουρα να στηρίξουμε την παραγωγή τους γιατί δεν έχουμε πολύ μεγάλη παραγωγή σε εξαιρετικά προϊόντα που θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα περισσότερο ώστε να ανταποκρινόμαστε και σε μεγαλύτερες αγορές».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πολλές από τις υποχρεώσεις της ΚΑΠ αναστατώνουν τους αγρότες...

Μήπως γίνεται επανάσταση στην εργασία στο χωράφι; Οι εργάτες γης στο παγκόσμιο προσκήνιο

Οι αυτοματισμοί στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά;

gazzetta
gazzetta reader insider insider