Ισχυρές επιδόσεις της Τουρκίας στην κρουαζιέρα το πρώτο 5μηνο - Κορυφαίο το Κουσάντασι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρές επιδόσεις της Τουρκίας στην κρουαζιέρα το πρώτο 5μηνο - Κορυφαίο το Κουσάντασι
Η Τουρκία υποδέχθηκε περισσότερους από 299.000 επιβάτες κρουαζιέρας τους πρώτους πέντε μήνες του 2023, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Abdulkadir Uraloğlu.

Η Τουρκία υποδέχθηκε περισσότερους από 299.000 επιβάτες κρουαζιέρας τους πρώτους πέντε μήνες του 2023, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της χώρας Abdulkadir Uraloğlu.

Ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που κατέπλευσαν στα τουρκικά λιμάνια κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2023 σημείωσε σημαντική αύξηση 43,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Επιπλέον, ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας αυξήθηκε κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 114% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Ο Uraloğlu υπογράμμισε τη σημαντική ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, αποδίδοντάς την στο άνοιγμα του λιμανιού Galataport της Κωνσταντινούπολης και στην άρση των μέτρων Covid το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε τους καρπούς των επενδύσεών μας στην κρουαζιέρα. Φιλοξενήσαμε περισσότερους από 299.000 επισκέπτες στα λιμάνια μας από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους», δήλωσε. «Το λιμάνι Κουσάντασι φιλοξένησε 157.940 επιβάτες κρουαζιέρας, ενώ ακολούθησαν το Galataport με 67.740 επιβάτες, το λιμάνι της Αττάλειας με 14.777 επιβάτες και η αποβάθρα TDI Sarayburnu, με 3.276 επιβάτες».

Το Κουσάντασι είναι πλέον ο κορυφαίος προορισμός για κρουαζιερόπλοια, έχοντας υποδεχτεί μέχρι στιγμής συνολικά 124 πλοία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BCE: Ο καναδικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών καταργεί 1.300 θέσεις εργασίας

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα υποστηρίξει την ένταξη της Σουηδίας στο NATO αν «δεν πατάξει τους τρομοκράτες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider