ΕΚΤ: Ο Ντε Γκίντος ζητά την άμεση ανάκληση των μέτρων ελάφρυνσης για την ενεργειακή κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΤ: Ο Ντε Γκίντος ζητά την άμεση ανάκληση των μέτρων ελάφρυνσης για την ενεργειακή κρίση
Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα πρέπει να ανακαλέσουν τα μέτρα ανακούφισης που εισήχθησαν ως απάντηση στην ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους, εάν δεν θέλουν να τροφοδοτήσουν περαιτέρω τον πληθωρισμό, δήλωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα πρέπει να ανακαλέσουν τα μέτρα ανακούφισης που εισήχθησαν ως απάντηση στην ενεργειακή κρίση του περασμένου έτους, εάν δεν θέλουν να τροφοδοτήσουν περαιτέρω τον πληθωρισμό, δήλωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, προειδοποιώντας πως η διατήρηση των μέτρων στήριξης θα μπορούσε να προκαλέσει νέες αυξήσεις στα επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ισπανός τραπεζίτης ανέφερε πως «καθώς η ενεργειακή κρίση εξασθενεί, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ανακαλέσουν τα σχετικά μέτρα στήριξης αμέσως και με συντονισμένο τρόπο για να αποφύγουν την αύξηση των μεσοπρόθεσμων πληθωριστικών πιέσεων». «Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε μια ισχυρότερη δράση από πλευράς ΕΚΤ στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα πληθωριστική «βόμβα» στη Γερμανία από την έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού

Σε ύφεση η οικονομία της Γερμανίας

Οι οίκοι αξιολόγησης «σφίγγουν τη θηλιά» για το χρέος των ΗΠΑ - Υπό αναθεώρηση το αξιόχρεο από την DBRS

gazzetta
gazzetta reader insider insider