ΗΠΑ: Αυξήθηκαν τα στεγαστικά επιτόκια για 1η φορά από 9 Μαρτίου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αυξήθηκαν τα στεγαστικά επιτόκια για 1η φορά από 9 Μαρτίου
Ανοδικά κινήθηκαν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ για πρώτη φορά από την 9η Μαρτίου. 

Ανοδικά κινήθηκαν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ για πρώτη φορά από την 9η Μαρτίου.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο για ένα 30ετές σταθερό στεγαστικό δάνειο αυξήθηκε στο 6,39% από 6,27% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Freddie Mac. Πριν από ένα χρόνο, το επιτόκιο για το 30ετές στεγαστικό δάνειο ήταν κατά μέσο όρο στο 5,11%.

Το μέσο επιτόκιο για ένα 15ετές στεγαστικό δάνειο ανήλθε στο 5,76% από 5,54% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Σε σχέση με το 2022, το επιτόκιο για το 15ετές στεγαστικό δάνειο ήταν κατά μέσο όρο 4,38%.

«Για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα μήνα, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν λόγω των μεταβαλλόμενων προσδοκιών της αγοράς», δήλωσε ο Σαμ Κέιτερ, Chief Economist του Freddie Mac. «Οι τιμές των κατοικιών έχουν σταθεροποιηθεί κάπως, αλλά με την προσφορά περιορισμένη και τα επιτόκια να παραμένουν πάνω από το 6%, η προσιτή στέγαση εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για πολλούς πιθανούς αγοραστές κατοικιών. Εάν τα επιτόκια δεν πέσουν στο μεσαίο εύρος του 5%, η ζήτηση δεν θα ανακάμψει εύκολα» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψάχνουν «σωσίβιο» από το ΕΣΠΑ για το στεγαστικό πρόβλημα

Αγρότες στα όπλα No2: Τι θα πρέπει να έχουμε στο χωράφι και στο… ράφι αν ξαφνικά ο ουρανός βρέξει drones

Gen Z: Η γενιά που αρνείται να εργαστεί με τους κανόνες των Boomers, αλλάζει δουλειές κάθε χρόνο και βάζει πάνω απ’ όλα την προσωπική ζωή

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider