Νέο «καμπανάκι» Λαγκάρντ για τον υψηλό πληθωρισμό - «Υπάρχει ακόμα λίγος δρόμος μπροστά»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο «καμπανάκι» Λαγκάρντ για τον υψηλό πληθωρισμό - «Υπάρχει ακόμα λίγος δρόμος μπροστά»
Νέο «καμπανάκι» για τα υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού έκρουσε, σήμερα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι η μάχη δεν έχει τελειώσει. 

Νέο «καμπανάκι» για τα υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού έκρουσε, σήμερα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι η μάχη δεν έχει τελειώσει.

«Έχουμε έναν πληθωρισμό που είναι πολύ υψηλός σε σύγκριση με τον στόχο μας και είναι εδώ και αρκετό καιρό» δήλωσε η Λαγκάρντ σε εκδήλωση στο Παρίσι.

«Υπάρχει ακόμα λίγος δρόμος» σημείωσε η Λαγκάρντ, αναφερόμενη στις προσπάθειες αναχαίτισης του πληθωρισμού, ενώ προσέθεσε ότι «το μήκος της διαδρομής θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, κυρίως τον αντίκτυπο στην πίστωση από τα οικονομικά προβλήματα που είδαμε».

Οι νέες δηλώσεις της Λαγκάρντ έρχονται εν μέσω και άλλων μηνυμάτων από αξιωματούχους της ΕΚΤ υπέρ της περαιτέρω σύσφιξης και καθώς η ΕΚΤ, τον επόμενο μήνα, φαίνεται πως ετοιμάζεται για ακόμα μία αύξηση επιτοκίων (είτε κατά 25, είτε κατά 50 μονάδες βάσης).

Όταν ρωτήθηκε για την αναθεώρηση του στόχου 2% της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό, η Λαγκάρντ απέρριψε οποιαδήποτε τέτοια προοπτική στο άμεσο μέλλον.

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» είπε η Λαγκάρντ. «Θα ήταν αχρείαστο και αναποτελεσματικό να γίνει αυτή η συζήτηση τώρα. Πρώτα θα πετύχουμε τον στόχο, θα είμαστε βέβαιοι ότι τον πετύχαμε βιώσιμα και μετά θα μπορέσουμε να εξετάσουμε κάθε είδους ζητήματα» ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός Μαρτίου: Στην Ελλάδα ο 5ος χαμηλότερος στην ΕΕ - Στο 5,4%

Κίνηση «κόντρα» στο ρεύμα η αναβάθμιση του ελληνικού χρέους, παρά τις «τρικλοποδιές» της ΕΚΤ και των εκλογών

gazzetta
gazzetta reader insider insider