ΗΠΑ: Σε υψηλό 3 μηνών οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Νέα ένδειξη αύξησης των απολύσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε υψηλό 3 μηνών οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Νέα ένδειξη αύξησης των απολύσεων
Στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιανουαρίου διαμορφώθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, την τελευταία εβδομάδα.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιανουαρίου διαμορφώθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, την τελευταία εβδομάδα, σε μία ένδειξη ότι οι απολύσεις αυξήθηκαν, τη στιγμή που τα «βλέμματα» στρέφονται στο τι μέλλει γενέσθαι με τα επιτόκια της Fed στη συνεδρίαση του Μαΐου.

Ειδικότερα, ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας, την προηγούμεν η εβδομάδα, αυξήθηκε κατά 11.000, στις 239.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, ο αριθμός των Αμερικανών που αναζητούν εργασία αυξήθηκε, τη στιγμή που βάσει άλλων μεγεθών που ανακοινώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, οι κενές θέσεις εργασίας μειώνονται. Συγκεκριμένα, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έπεσαν, τον Φεβρουάριο, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2021.

Τα νέα μάκρο έρχονται εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ, οι οποίες αποτυπώθηκαν και στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Αυτά, καθώς οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, με τα «σήματα» που εκπέμπει τις τελευταίες ημέρες ένα μέρος τους, να παραπέμπουν ενδεχομένως σε μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων (κατά 25 μονάδες βάσης) τον Μάιο, προτού η Fed κάνει ένα «διάλειμμα». Πάντως, παραμένουν και εκείνοι που επιμένουν για την ανάγκη μείωσης του πληθωρισμού μέσω της σύσφιξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πιθανή η «ανώμαλη προσγείωση» στην οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ΔΝΤ

Μπάρκιν (Fed): Χρειάζεται να δούμε μεγαλύτερη υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Χάρκερ (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να ανεβούν πάνω από το 5% και «να μείνουμε εκεί για λίγο»

gazzetta
gazzetta reader insider insider