ΗΠΑ: Σημαντική κάμψη στις τιμές παραγωγού τον Μάρτιο - Μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σημαντική κάμψη στις τιμές παραγωγού τον Μάρτιο - Μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ισχυρή αποκλιμάκωση παρουσίασαν για τον Μάρτιο στις ΗΠΑ οι τιμές παραγωγού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ο δείκτης PPI σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 2,7% έναντι 4,6% τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 3%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο PPI συρρικνώθηκε κατά 0,5% έναντι συρρίκνωσης 0,1% τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 0%.

Ο δομικός PPI, εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας, σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 3,4% έναντι 4,4% τον Φεβρουάριο, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δομικός PPI συρρικνώθηκε 0,1% έναντι 0% τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση 0,2%.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι ο γενικός πληθωρισμός στις ΗΠΑ κατά τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 5%, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5,6% από 5,5% τον Φεβρουάριο, δείχνοντας την επιμονή των υψηλών τιμών στην αμερικανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider