Κίνα: Σε υψηλό άνω των 2 ετών ο PMI των υπηρεσιών για τον Μάρτιο - Τόνωση από την άρση των lockdown

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Σε υψηλό άνω των 2 ετών ο PMI των υπηρεσιών για τον Μάρτιο - Τόνωση από την άρση των lockdown
Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που ο PMI κυμαίνεται άνω των 50 μονάδων, όριο που διαχωρίσει τη συρρίκνωση από την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 28 μηνών ανήλθε τον Μάρτιο η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών της Κίνας, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη που καταρτίζει η Caixin και σε ένα σημάδι περαιτέρω ανάκαμψης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη μετά από την άρση των lockdown για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την Caixin, ο κινεζικός PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 57,8 μονάδες έναντι 55 μονάδων τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv ανέμεναν μια μέτρηση στις 55 μονάδες.

Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που ο PMI κυμαίνεται άνω των 50 μονάδων, όριο που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του κλάδου.

Η άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, που το Πεκίνο εφαρμόζει σταδιακά τους τελευταίους μήνες, οδήγησε τις νέες παραγγελίες στον κλάδο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν και άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία.

«Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στον κλάδο των υπηρεσιών, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να έχουν εμπιστοσύνη στην οικονομική ανάκαμψη μετά από την κατάργηση των μέτρων για τον κορονοϊό» σημειώνεται στην έκθεση της Caixin.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ταϊβάν λέει πως εντόπισε ελικόπτερο και τρία πολεμικά πλοία της Κίνας κοντά στη νήσο

ΗΠΑ: Υποψήφιος για την προεδρία ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, μορφή του αντιεμβολιαστικού κινήματος

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider