Ινδία: Αμετάβλητα τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας - Αύξηση ανέμεναν οι αναλυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Αμετάβλητα τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας - Αύξηση ανέμεναν οι αναλυτές
Η τράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκια της κατά 4% από τον Μάιο του 2022.

Η κεντρική τράπεζα της Ινδίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της μετά από τη συνεδρίαση της νομισματικής της επιτροπής την Πέμπτη, σε μια κίνηση που ξάφνιασε τους αναλυτές.

Ο επικεφαλής της τράπεζας, Σακντικάντα Ντας, ανακοίνωσε πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στο 6,5%, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,25%.

Ο Ντας τόνισε πως η τράπεζα συνεχίζει να καταγράφει τις επιπτώσεις που έχουν οι τελευταίες αυξήσεις των επιτοκίων στην ινδική οικονομία. Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα σε αυτή τη συνεδρίαση με ετοιμότητα να δράσει εάν χρειαστεί. Η επιτροπή δεν θα διστάσει να ενεργήσει ανάλογα με τις ανάγκες σε μελλοντικές συνεδριάσεις» είπε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η απόφαση της τράπεζας έρχεται καθώς ο δομικός πληθωρισμός στην Ινδία, εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας, παρέμεινε πάνω από το 6% για 17 συνεχόμενους μήνες

Σημειώνεται πως η τράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκια της κατά 4% από τον Μάιο του 2022, όταν και έκανε την πρώτη αύξηση επιτοκίων για σχεδόν 4 χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τις ΗΠΑ πως ωθούν την περιοχή στο «χείλος πυρηνικού πολέμου»

gazzetta
gazzetta reader insider insider