Βεσυρόπουλος: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία χάρη στη συνετή οικονομική διαχείριση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βεσυρόπουλος: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία χάρη στη συνετή οικονομική διαχείριση
Η δυναμική της ελληνικής οικονομίας τεκμηριώνεται με στοιχεία, δήλωσε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, στη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική» που διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Στην πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία και στη φορολογική πολιτική που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, στη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική» που διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Η δυναμική της ελληνικής οικονομίας τεκμηριώνεται με στοιχεία, επεσήμανε, ο κ. Βεσυρόπουλος, τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία επιδεικνύει ανθεκτικότητα, χάρη στη συνετή οικονομική διαχείριση που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος παρατήρησε ότι το 2022 η Ελλάδα σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 5,9%, ήτοι σχεδόν το διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Αξιοποιούμε τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία» όπως είπε, προσθέτοντας ότι στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, έχουν γίνει παρεμβάσεις που στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού τοπίου.

«Σταθερά και μεθοδικά η κυβέρνηση προχώρησε στην αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων» ανέφερε.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι η συνετή στοχευμένη μείωση φόρων μπορεί να έχει και μία αναπτυξιακή διάσταση που αποτυπωνεται σε όλους τους δείκτες της οικονομίας» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει πανω απο 50 μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο συμμετέχει και ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ίδιος έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την εποικοδομητική συμμετοχή της χώρας μας στο Eurogroup με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια με παράλληλη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider