Ντόναχιου σε Μητσοτάκη: Οι επιδόσεις της Ελλάδας ξεχωρίζουν στην Ευρωζώνη - Εύσημα στην κυβέρνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντόναχιου σε Μητσοτάκη: Οι επιδόσεις της Ελλάδας ξεχωρίζουν στην Ευρωζώνη - Εύσημα στην κυβέρνηση
Έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την εποικοδομητική συμμετοχή της χώρας μας στο Eurogroup και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια.

Τελευταία ενημέρωση: 11:40

Μήνυμα για το ότι η Ελλάδα ξεχωρίζει ως μια από τις χώρες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε την Τρίτη με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Ιρλανδός αξιωματούχος ανέφερε «σπουδαία συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτό το πρωί. Συζητήσαμε τη δουλειά του Eurogroup και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που ξεχωρίζει στην Ευρωζώνη».

Στις 12:00 ο κ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup θα μιλήσουν σε εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών, με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα - Πρόοδος - Προοπτική», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν από το ΥΠΟΙΚ ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σημειώνεται πως ο κ. Ντόναχιου έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την εποικοδομητική συμμετοχή της χώρας μας στο Eurogroup με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια με παράλληλη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

«Σας ευχαριστώ πολύ που βρήκατε τον χρόνο να έρθετε να μιλήσουμε για ό,τι έχουμε πετύχει μαζί τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης.

«Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ πραγματικά για το συνέδριο αργότερα, ώστε να υπογραμμίσω την τεράστια πρόοδο που έχει συντελεστεί», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

«Είναι μια σπουδαία ευκαιρία να συνοψίσουμε όλα όσα έχουμε πετύχει και να εντοπίσουμε επίσης τις προκλήσεις για την επόμενη περίοδο, γιατί φυσικά η δουλειά μας δεν σταματάει ποτέ», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι σταθερές οικονομικές επιδόσεις της χώρας μας με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλό πληθωρισμό, και αντηλλάγησαν απόψεις για την οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη και τις προοπτικές της στη σκιά των κρίσεων που δημιούργησαν η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στον κ. Ντόναχιου ότι η σταθερή άσκηση βιώσιμων δημοσιονομικών πολιτικών από τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα ανανεωμένο πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης στο ενωσιακό επίπεδο. Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στις σχετικές διαβουλεύσεις και επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας εντός του 2023.

Συζητήθηκε ακόμα η τρέχουσα χρηματοπιστωτική αστάθεια στο διεθνές σύστημα και ο βαθμός στον οποίο επηρεάζεται το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Τέλος, υπήρξε κοινή αντίληψη ότι η πρόοδος των εργασιών για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης και την εμβάθυνση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών συνιστούν επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ όσον αφορά την ανταγωνιστικότητά της διεθνώς, την ανοικτή στρατηγική αυτονομία της, καθώς και τη διττή μετάβαση, πράσινη και ψηφιακή.

Υπενθυμίζεται πως σε δήλωση του για την επίσκεψη του στην Αθήνα, ο κ. Ντόναχιου υπογραμμίζει πως η ελληνική οικονομία έχει μια «γερή» οικονομική επίδοση, με ανάπτυξη «πολύ πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, με ρυθμό 5,5% του πραγματικού ΑΕΠ για το 2022 και με τον πληθωρισμό να είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρωζώνη, βαίνοντας μειούμενος.

Ακόμα, ο Ιρλανδός αξιωματούχος, μιλώντας για τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, καλωσορίζει «την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας» το 2022

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Συνάντηση σήμερα στο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Eurogroup, Π. Ντόναχιου

gazzetta
gazzetta reader insider insider