Ντόναχιου: Χαιρετίζω την ευκαιρία να μιλήσω για την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας - Εκδήλωση με Μητσοτάκη, Σταϊκούρα αύριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντόναχιου: Χαιρετίζω την ευκαιρία να μιλήσω για την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας - Εκδήλωση με Μητσοτάκη, Σταϊκούρα αύριο
Στην Ελλάδα θα βρίσκεται ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, σήμερα και αύριο, Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Απριλίου.

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, σήμερα και αύριο, Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Απριλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Δημοσίων Δαπανών, Παροχής Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου και Μεταρρυθμίσεων, Πασκάλ Ντόναχιου, θα μεταβεί σήμερα στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο συνέδριο για την ελληνική οικονομία «Ανθεκτικότητα, Πρόοδος, Προοπτική», στις 4 Απριλίου, που διοργανώνεται από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ανυπομονώ να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Σταϊκούρα κατά την παραμονή μου στην Αθήνα για να ανταλλάξουμε απόψεις για τις οικονομικές προοπτικές της ζώνης του ευρώ και τον συνεχή συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών μας, μαζί με τους επερχόμενους τομείς εργασίας προτεραιότητας του Eurogroup. Χαιρετίζω την ευκαιρία να μιλήσω για την ανθεκτικότητα των οικονομιών της ζώνης του ευρώ, ιδιαίτερα της ελληνικής οικονομίας, και την πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την έξοδό της από την ενισχυμένη εποπτεία πέρυσι», αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο κ. Ντόναχιου θα μιλήσει για τις οικονομικές προοπτικές της ζώνης του ευρώ και τον ρόλο που έχει διαδραματίσει το Eurogroup στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης από την Covid και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που προέρχονται από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα είναι μία ευκαιρία να συζητηθούν σταθερές οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, με ανάπτυξη πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης στο 5,5% του ΑΕΠ το 2022 και πληθωρισμό μεταξύ των χαμηλότερων στη ζώνη του ευρώ και συνεχίζοντας να σημειώνει πτώση. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Eurogroup θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, οι οποίοι θα μιλήσουν, επίσης, στο συνέδριο.

«Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική»

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Οικονομικών οργανώνει αύριο, Τρίτη 4 Απριλίου 2023, στις 12.00 το μεσημέρι εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική Οικονομία:
Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική».

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Eurogroup, κ. Paschal Donohoe και ο
Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος
Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» – Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, 17778, Ταύρος).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος - Αισιοδοξία για τις επόμενες χρονιές

Σταϊκούρας: Μέχρι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την αναβίωση των 72 έως 120 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο

Μικρή υποχώρηση στο οικονομικό κλίμα τον Μάρτιο - Επιδείνωση προσδοκιών στη Βιομηχανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider