Κίνα: Αύξηση 5,6% στις επενδύσεις των κρατικών επιχειρήσεων για το πρώτο δίμηνο του 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Αύξηση 5,6% στις επενδύσεις των κρατικών επιχειρήσεων για το πρώτο δίμηνο του 2023
Περισσότερα από 900 σημαντικά επενδυτικά προγράμματα βρίσκονται σήμερα στο στάδιο της κατασκευής έργων ή έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν.

Οι κρατικές κινεζικές επιχειρήσεις που εποπτεύονται κεντρικά από το Πεκίνο αύξησαν την αποτελεσματικότητα των επενδύσεών τους στο πρώτο δίμηνο του 2023, σύμφωνα με την Επιτροπή Εποπτείας των Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων της Κίνας (SASAC) που υπάγεται άμεσα στο Κρατικό Συμβούλιο.

Στη διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, οι συνολικές επενδύσεις των κρατικών κινεζικών επιχειρήσεων χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο μεσιτικός τομέας κατέγραψαν ετήσια αύξηση 5,6% στα 350 δισεκατομμύρια γουάν (46,81 δισεκατομμύρια ευρώ) σύμφωνα με τα στοιχεία της SASAC.

Περισσότερα από 900 σημαντικά επενδυτικά προγράμματα βρίσκονται σήμερα στο στάδιο της κατασκευής έργων ή έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν από τις κρατικές επιχειρήσεις κεντρικής εποπτείας μέσα στο 2023.

Τα προγράμματα αυτά καλύπτουν σημαντικά έργα που έχουν συμπεριληφθεί στο 14ο πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα της Κίνας, αλλά και σε άλλα εθνικά προγράμματα σύμφωνα με την SASAC.

Τον Φεβρουάριο, η ίδια επιτροπή εξέδωσε μία εγκύκλιο ενθαρρύνοντας τις κρατικές επιχειρήσεις της κεντρικής διοίκησης να διευρύνουν το πλαίσιο των επενδύσεών τους και βελτιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεκόρ πωλήσεων για την Toyota τον Φεβρουάριο - Παραμένει πρόβλημα η έλλειψη ανταλλακτικών

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider