Bloomberg: Η Fed «είδε» προβλήματα στην SVB, πριν την κατάρρευση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Η Fed «είδε» προβλήματα στην SVB, πριν την κατάρρευση
Καθώς η Federal Reserve έχει δεσμευτεί να διερευνήσει τις συνθήκες γύρω από την εποπτεία της SVB, πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το Bloomberg θέλουν την Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να είναι ενήμερη για σειρά προβλημάτων πριν την κατάρρευση της καλιφορνέζικης τράπεζας.

Καθώς η Federal Reserve έχει δεσμευτεί να διερευνήσει τις συνθήκες γύρω από την εποπτεία της Silicon Valley Bank (SVB), πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το Bloomberg θέλουν την Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να είναι ενήμερη για σειρά προβλημάτων πριν την κατάρρευση της καλιφορνέζικης τράπεζας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, πριν από περίπου έναν χρόνο, η Fed του Σαν Φρανσίσκο (που είχε υπό την εποπτεία της την SVB), είχε διορίσει μια ανώτερη ομάδα ελεγκτών, προκειμένου να αξιολογήσει την τράπεζα. Όπως σημειώνεται, η συγκεκριμένη ομάδα ανέφερε προβλήματα, το ένα μετά το άλλο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, υπήρξε σειρά προειδοποιήσεων προς τους επικεφαλής της τράπεζας, προκειμένου να επιλύσει σοβαρές αδυναμίες όσον αφορά στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και ζητήματα τεχνολογίας.

Παράλληλα, όπως δήλωσε μία πηγή, στα τέλη του προηγούμενου έτους, επεσήμαναν ένα βασικό πρόβλημα: Η τράπεζα έπρεπε να βελτιώσει τον τρόπο, με τον οποίο παρακολουθούσε τους κινδύνους επιτοκίου.

Η σχετικά καθυστερημένη ανακάλυψη τόσων πολλών αδύναμων σημειών εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση της Fed όσον αφορά στην εποπτεία, ενώ η τράπεζα αναπτυσσόταν.

Σημειωτέον, ακόμα, ότι σύμφωνα με πηγές, το πρόσωπο που είχε αρμοδιότητα την παρακολούθηση της τράπεζας μέχρι τα τέλη του 2021, έπειτα διορίστηκε σε νέα θέση, αναλαμβάνοντας υπεύθυνος για την παρακολούθηση της Silvergate - η οποία επίσης έβαλε «λουκέτο» νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

First Republic Bank: Ξύπνησαν μνήμες του «Μεγάλου Πανικού» του 1907 - Πώς Ντάιμον και Γέλεν έριξαν 30 δισ. δολ.

Πού βάζουν τα χρήματά τους οι πλούσιοι επενδυτές, μετά την κατάρρευση της SVB

gazzetta
gazzetta reader insider insider