Επίσημο: Η Βρετανία απαγορεύει το TikTok στα κυβερνητικά τηλέφωνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσημο: Η Βρετανία απαγορεύει το TikTok στα κυβερνητικά τηλέφωνα
Όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών, Όλιβερ Ντάουντεν, υπάρχει κίνδυνος σχετικά με το πως ευαίσθητα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ορισμένες πλατφόρμες.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει τη χρήση του TikTok στα κυβερνητικά τηλέφωνα αξιωματούχων και υπαλλήλων, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Press Association.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, Όλιβερ Ντάουντεν, υπάρχει κίνδυνος σχετικά με το πως ευαίσθητα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ορισμένες πλατφόρμες.

«Κινούμαστε προς μια κατεύθυνση όπου οι κυβερνητικές συσκευές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πλατφόρμες που έχουν πάρει την έγκριση των αρχών» πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός.

Ο ίδιος τόνισε πως η απαγόρευση του TikTok από τα κυβερνητικά τηλέφωνα θα έχει άμεση ισχύ. Ακόμα, η απαγόρευση δεν θα ισχύσει για τα προσωπικά τηλέφωνα των αξιωματούχων και των υπαλλήλων της κυβέρνησης.

Η Βρετανία προστίθεται στον κατάλογο των χωρών που έχουν απαγορεύσει τη χρήση της κινεζικής πλατφόρμας για αξιωματούχους και υπαλλήλους των κυβερνήσεων τους. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν λάβει οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κομισιόν και το Βέλγιο.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την ασφάλεια των συσκευών. Εξετάζουμε επίσης τι κάνουν οι σύμμαχοί μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TikTok: Απαγόρευση στα κυβερνητικά τηλέφωνα (και) της Βρετανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider