TikTok: Απαγόρευση στα κυβερνητικά τηλέφωνα (και) της Βρετανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TikTok: Απαγόρευση στα κυβερνητικά τηλέφωνα (και) της Βρετανίας
Μετά από σχετική έρευνα του βρετανικού Κέντρου για την Εθνική Κυβερνοασφάλεια.

Η Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσει εντός της μέρας την απαγόρευση της χρήσης του TikTok στα κυβερνητικά τηλέφωνα, σύμφωνα με το Press Association.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της Πέμπτης και έρχεται μετά από σχετική έρευνα του βρετανικού Κέντρου για την Εθνική Κυβερνοασφάλεια.

Έτσι,η Βρετανία προστίθεται στον κατάλογο των χωρών που έχουν απαγορεύσει τη χρήση της κινεζικής πλατφόρμας για αξιωματούχους και υπαλλήλους των κυβερνήσεων τους. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν λάβει οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κομισιόν και το Βέλγιο.

Η εφαρμογή TikTok, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νέων, κατηγορείται από τους επικριτές της ότι επιτρέπει στις κινεζικές αρχές να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών από όλο τον κόσμο. Το TikTok το διαψεύδει.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την ασφάλεια των συσκευών. Εξετάζουμε επίσης τι κάνουν οι σύμμαχοί μας», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider