Ανεβάζει στροφές η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη - Υψηλό 8 μηνών για την επιχειρηματικότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβάζει στροφές η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη - Υψηλό 8 μηνών για την επιχειρηματικότητα
Ο Σύνθετος Δείκτης PMI της S&P Global, που θεωρείται καλό βαρόμετρο της συνολικής οικονομικής υγείας, σκαρφάλωσε σε υψηλό οκτώ μηνών και τις 52,0 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 50,3 τον Ιανουάριο

Ο σύνθετος δείκτης PMI στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 52,0 τον Φεβρουάριο, φθάνοντας στο υψηλό οκτώ μηνών, σύμφωνα με την S&P Global, στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Eιδικότερα, ο δείκτης που συνδυάζει τις υπηρεσίες και τη μεταποιητική δραστηριότητα, βιώνει την ισχυρότερη ανάκαμψή του από τον Ιούνιο του 2022, παραμένοντας πάνω από το επίπεδο του 50 που διαχωρίζει την επέκταση της δραστηριότητας από τη συρρίκνωση για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Ο δείκτης της S&P Global για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών ενισχύθηκε στο 52,7 το Φεβρουάριο από 50,8 τον Ιανουάριο, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό οκτώ μηνών και θεωρείται καλό βαρόμετρο της συνολικής οικονομικής υγείας.

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη έχει ανέβει από τα χαμηλά που παρατηρήθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους και ενισχύθηκε από τις μειωμένες ανησυχίες για την αγορά ενέργειας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί και οι κίνδυνοι ύφεσης έχουν υποχωρήσει», υπογράμμισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence Business Economist, Κρις Γουίλιαμσον.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι ο επίμονος «υψηλός πληθωρισμός των τιμών», σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητα της οικονομίας, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανάπτυξη της ζήτησης την επόμενη περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» Fed για τα επιτόκια: Έρχονται νέες και μεγάλης διάρκειας αυξήσεις

Τουρκία: Νέα αποκλιμάκωση του πληθωρισμού - Στο 55,18% τον Φεβρουάριο

Για «τέλεια καταιγίδα» ύφεσης, κρίσης χρέους και πληθωρισμού προειδοποιεί ο Ρουμπινί

gazzetta
gazzetta reader insider insider