Οι παγκόσμιες αποστολές smartphones σημείωσαν την μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία - Απώλειες 11% για το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι παγκόσμιες αποστολές smartphones σημείωσαν την μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία - Απώλειες 11% για το 2022
Συνολικά για το 2022, σημειώθηκαν αποστολές 1,21 δισ. smartphones, που είναι ο χαμηλότερος ετήσιος αριθμός από το 2013.

Τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία κατέγραψαν οι αποστολές smartphones για το δ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία από την ερευνητική εταιρεία IDC.

Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους οι εταιρείες απέστειλαν 300,3 εκατ. smartphones παγκοσμίως, με μείωση 18,3% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2021 και στη μεγαλύτερη τριμηναία μείωση των αποστολών στα χρονικά.

Συνολικά για το 2022, σημειώθηκαν αποστολές 1,21 δισ. smartphones, που είναι ο χαμηλότερος ετήσιος αριθμός από το 2013 με την IDC να αναφέρει πως η πτώση αποδίδεται «στην κάμψη της καταναλωτικής ήτησης, τον πληθωρισμό και τις οικονομικές αβεβαιότητες.

Δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν τριμηναία μείωση για το τρίμηνο του γιορτών. Ωστόσο, η εξασθενημένη ζήτηση και τα υψηλά αποθεμάτικά οδήγησαν τους πωλήτες στο να μειώσουν δραστικά τις παραδόσεις» ανέφερε ο επικεφαλής της IDC, Ναμπίλα Ποπάλ.

Παράλληλα, η εταιρεία αναφέρει πως το «ζόρικο» δ' τρίμηνο του 2022 θέτει σε κίνδυνο τον στόχο για αύξηση των αποστολών smartphones κατά 2,8% εντός του 2023. «Με το 2022 να σημειώνει ετήσιες απώλειες στις αποστολές κατά 11%, το 2023 αναμένεται να είναι ένα έτος προσοχής για τους πωλητές» σημειώνει η IDC.

Οι εταιρείες με τις περισσότερες αποστολές

Η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία στη λίστα με τις περισσότερες αποστολές smartphones για το δ' τρίμηνο, με αποστολές 72,3 εκατ. iPhones στο δ' τρίμηνο (μειωμένο κατά 14,9% σε ετήσιο επίπεδο).

Οι αποστολές τηλεφώνων της Samsung ανήλθαν σε 58,2 εκατ., μειωμένες κατά 15,6% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2021.

Στην τρίτη θέση της λίστας βρέθηκε η Xiaomi, με αποστολές 33,2 εκατ. smartphones (ετήσια πτώση 26,3%). Η ετήσια μείωση των αποστολών της Xiaomi ήταν η ισχυρότερη μεταξύ των 5 κορυφαίων εταιρειών smartphones, όπου βρίσκονται και οι κινεζικές Oppo και Vico.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nokia: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα καθαρά κέρδη το 4o τρίμηνο - «Άλμα» 16% στις πωλήσεις

Volvo: Χαμηλότερα από τις προβλέψεις τα κέρδη το δ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider