Αυστραλία: «Σπάει τα κοντέρ» ο πληθωρισμός με νέο υψηλό από το 1990

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστραλία: «Σπάει τα κοντέρ» ο πληθωρισμός με νέο υψηλό από το 1990
Σε νέο υψηλό 32 ετών «αναρριχήθηκε» ο πληθωρισμός της Αυστραλίας το τελευταίο τρίμηνο της χρήσης 2022, φτάνοντας το 7,8% που είναι ο υψηλότερος ρυθμός από τον Μάρτιο του 1990.

Σε νέο υψηλό 32 ετών «αναρριχήθηκε» ο πληθωρισμός της Αυστραλίας το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022, φτάνοντας στο 7,8% που είναι ο υψηλότερος ρυθμός από τον Μάρτιο του 1990.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή στατιστική υπηρεσία, η άνοδος των τιμών του καταναλωτή σε ετήσιο επίπεδο αποδίδεται στις τιμές των τροφίμων, των καυσίμων και των κατασκευών νέων κατοικιών. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν τα κόστη που σχετίζονται με εγχώρια και διεθνή ταξίδια.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, τοποθετούσαν την άνοδο των τιμών καταναλωτών το δ' τρίμηνο στο 7,5%, χαμηλότερα σε σύγκριση με την πρόβλεψη της Reserve Bank of Australia στο 8%. Οι τιμές των αγαθών ενισχύθηκαν 9,5%, ελαφρώς βελτιωμένες σε σχέση με το 9,6% του προηγούμενου τριμήνου, ενώ το κόστος υπηρεσιών σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2008, της τάξης του 5,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ο κύβος ερρίφθη για τα γερμανικά Leopard - To Βερολίνο έδωσε το πράσινο φως

gazzetta
gazzetta reader insider insider