«Ψήνονται» δημοπρατήσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ για υποδομές στην Περιφέρεια Αττικής

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Μοιράσου το
«Ψήνονται» δημοπρατήσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ για υποδομές στην Περιφέρεια Αττικής
Μικρότεροι σε ύψος διαγωνισμοί που σχετίζονται με οδικά projects, οδοφωτισμό, προμήθεια ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης παραβάσεων του Κ.Ο.Κ., διαχείριση κυκλοφορίας, οδικές παρεμβάσεις και άλλες δράσεις.

Έργα συνολικού ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ προγραμματίζει να δημοπρατήσει η Περιφέρεια Αττικής το προσεχές διάστημα, τα οποία σχετίζονται με οδικά projects, οδοφωτισμό, προμήθεια ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης παραβιάσεων του Κ.Ο.Κ., τη διαχείριση της κυκλοφορίας, οδικές παρεμβάσεις και άλλες δράσεις.

Μάλιστα, για το εν λόγω «πακέτο» έργων καλείται να λάβει αποφάσεις η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία έχει προγραμματίσει για σήμερα Τρίτη, 24-1-2023, έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί και δεν προκύψει κάποια αναβολή. Ανάμεσα στα δεκάδες προς συζήτηση θέματα (άνω των 150) βρίσκεται και το «πακέτο» έργων που αναφέρουμε, το οποίο βέβαια, απευθύνεται κατά βάση σε μικρότερα εργοληπτικά σχήματα.

Μεταξύ των διακηρύξεων των όρων των διαγωνισμών και των τευχών δημοπράτησης που καλούνται να ψηφίσουν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι τα ακόλουθα:

  1. Έγκριση του σχεδίου Διακήρυξης, των όρων του διαγωνισμού και των Τευχών Δημοπράτησης, για τη δημοπράτηση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΧΑΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΘΗΒΩΝ (Β΄ ΤΜΗΜΑ)», εκτιμώμενης αξίας 37.661.290,32 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.).
  2. Έγκριση πέντε διακηρύξεων μετά των παραρτημάτων τους, των υποέργων: • Υποέργου 1: Κατασκευή πρότυπων μη σηματοδοτούμενων διαβάσεων σε επιλεγμένα σημεία μειωμένης οδικής ασφάλειας στους οδικούς άξονες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής ( προυπολ. 6.999.378,40 ευρώ με ΦΠΑ). • Υποέργου 2: Κατασκευή πρότυπων διαβάσεων σε κόμβους της Περιφέρειας Αττικής (προυπ. 16.978.799,20 ευρώ με ΦΠΑ). • Υποέργου 3: Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης παραβιάσεων του Κ.Ο.Κ. (προυπ. 17.834.610,00 ευρώ με ΦΠΑ). • Υποέργου 4: Προμήθεια φωτιστικών σωμάτων LED για αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων, στις υπόγειες διαβάσεις οχημάτων αρμοδιότητας ΔΙ.ΔΙ.Μ.Υ. (προυπ. 6.733.652,60 ευρώ με ΦΠΑ). • Υποέργου 5: Παρακολούθηση δομικής ακεραιότητας κατασκευών σε Γέφυρες (προυπ. 5.452.999,20 ευρώ με ΦΠΑ), το οποίο αποτελεί Οριζόντια Δράση για την διενέργεια των ανοιχτών άνω των ορίων ηλεκτρονικών διαγωνισμών.
  3. Έγκριση της διακήρυξης και της ηλεκτρονικής δημοπράτησης του έργου «Αποκατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και επέκταση αυτών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας 3ου τμήματος ΔΙ.ΔΙ.Μ.Υ, Περιφέρειας Αττικής», προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ (με ΦΠΑ)
  4. Έγκριση διακήρυξης μετά των παραρτημάτων της, για την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο «Λειτουργία και Συντήρηση Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας Ν. Αττικής (2023-2025)», προϋπολογισμού 5.645.151,20 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
  5. Έγκριση των όρων της διακήρυξης του Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τίτλο «Ολοκληρωμένο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων της Περιφέρειας Αττικής και παρακολούθησης παραμέτρων & συνθηκών εσωτερικών χώρων συνάθροισης κοινού», προϋπολογισμού 1.691.960,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
  6. Έγκριση του σχεδίου Διακήρυξης και των Παραρτημάτων της για την ανοικτή διαδικασία δημοπράτησης της προμήθειας με τίτλο «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΙΟΤ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ» εκτιμώμενης αξίας 3.038.116,00 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ταμείο Ανάκαμψης: Πώς θα γίνει το rebranding 118 «Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης» (ΔΥΠΑ)

Intrakat: Στην τελική ευθεία η ΑΜΚ – Το ταμπλό, τα ποσοστά και η ενίσχυση σε όλα τα «μέτωπα»

Υπ. Υποδομών & Μεταφορών: Οι μεταφορές, τα Logistics, το «Παρατηρητήριο» και τα «έξυπνα» συστήματα στους οδικούς άξονες