Γερμανία: Στο 9,6% «κλείδωσε» ο πληθωρισμός του Δεκεμβρίου - Αύξηση 34,7% στις τιμές ενέργειας το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Στο 9,6% «κλείδωσε» ο πληθωρισμός του Δεκεμβρίου - Αύξηση 34,7% στις τιμές ενέργειας το 2022
Οι τιμές των τροφίμων στη γερμανική οικονομία παρουσίασαν ετήσια αύξηση 13,4%.

Αποκλιμάκωση κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2022, παραμένοντας, ωστόσο, σε υψηλά επίπεδα και υπογραμμίζοντας το πρόβλημα των υψηλών τιμών που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis), ο πληθωρισμός -εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης- σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 9,6%, όπως στην αρχική μέτρηση της Destatis και εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε μηνιαίο επίπεδο, παρουσιάστηκε αποπληθωρισμός 1,2%, όπως στην αρχική μέτρηση της Destatis και εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Ο γενικός πληθωρισμός στη Γερμανία σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 8,6%, όπως στην αρχική μέτρηση της Destatis και εντός των προβλέψεων των αναλυτών. Σε μηνιαίο επίπεδο, παρουσιάστηκε αποπληθωρισμός 0,8%, όπως στην αρχική μέτρηση της Destatis και εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Για το 2022

Για το σύνολο του 2022, οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία ενισχύθηκαν 7,9%, όπως στην αρχική μέτρηση της Destatis.

Ανά κλάδους της οικονομίας, οι τιμές της ενέργειας παρουσίασαν άνοδο 34,7% για το σύνολο του 2022 (έναντι αύξησης 10,4% το 2021), ενώ οι τιμές των τροφίμων παρουσίασαν ετήσια αύξηση 13,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Ο κατακερματισμός της παγκόσμιας οικονομίας θα μπορούσε να κοστίσει έως και 7% του ΑΕΠ

gazzetta
gazzetta reader insider insider